Το λίπος σφίγγει με την άσκηση. Αλήθεια η μύθος;

Το λίπος σφίγγει με την άσκηση. Αλήθεια η μύθος;

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

Πάμε σήμερα λοιπόν να καταρρίψουμε μαζί έναν αιώνιο μύθο, ο οποίος απασχολεί πολύ κόσμο και ίσως είναι και ανασταλτικός παράγοντας για τη συμμετοχή τους σε μια αθλητική δραστηριότητα.

Κυρίως ένα μεγάλο ποσοστό των γυναικών, θεωρούν ότι αν ξεκινήσουν μια αθλητική δραστηριότητα και κυρίως τα βάρη όχι μόνο δεν τους βοήθα στην απώλεια αλλά τους σφίγγει το λίπος με αποτέλεσμα να μην είναι εύκολο να απομακρυνθεί.
Σε περίπτωση που είχατε την παραπάνω άποψη, εμπιστευθείτε με και ξεκινήστε αν μπορείτε και την επόμενη ώρα μια αθλητική δραστηριότητα. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες η αύξηση της μυϊκής μάζας που επιτυγχάνεται με οποιαδήποτε φυσική δραστηριότητα και κυρίως τις δραστηριότητες με αντιστάσεις ( π.χ. Βάρη, λάστιχα, κολύμπι, ανωφέρειες, κατωφέρειες κτλ.)

1.    Συμβάλει στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού, δηλαδή αυξάνει τις καύσεις και βοηθά στην απώλεια του βάρους.
2.     Βοηθά στην ταχύτερη αντιμετώπιση του λιπώδη ιστού μέσω της ταχύτερης αιμάτωσής του, αφού η συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες βοηθά στην  καλύτερη κυκλοφορία του αίματος.
3.     Επίσης τα βάρη κατά κύριο λόγο χαρίζουν μεγαλύτερη αύξηση του μεταβολισμού έως και 24 ώρες μετά την προπόνηση (δηλαδή κάθεσαι και καις περισσότερες θερμίδες και σε κατάσταση ηρεμίας).
4.     Όπως και γενικότερα με την αύξηση και ανάπτυξη της μυϊκής μάζας επιτυγχάνεται και αύξηση του μεταβολισμού σε κατάσταση ηρεμίας.
5.     Τέλος πολύ σημαντικό είναι να κατανοήσουμε την διαφορετικότητα των συστάσεων του μυϊκού και του λιπώδη ιστού και να μην συγχέουμε το ένα με το άλλο.
Μπορείτε να έχετε στο μυαλό σας πλέον την μυϊκή μάζα ως τον αιώνιο εχθρό του λίπους.

#QUOTEOFTHE DAY : LOOK LIKE A BEAUTY LIFT LIKE A BEAST

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts