Μια εύκολη νόστιμη και γρήγορη συνταγή για κριθαράκι με λαχανικά που φτιάχνεται το πολύ σε 40 λεπτά.

Υλικά για 4 μερίδες

  • 4 μικρά κολοκυθάκια (ή 1 μεγάλο)
  • 2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
  • Μία καυτερή πιπεριά
  • 6-8 κουταλιές σούπας λάδι
  • 3 φλιτζάνια τσαγιού κριθαράκι
  • 1/4 κουταλιά γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλιά πιπέρι καυτερό (ή μία κουταλιά γλυκού πιπέρι μαύρο)
  • 2 κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτα

Παρασκευή

Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι τις πιπεριές Φλωρίνης και τα κρεμμύδια να μαραθούν σε μέτρια φωτιά

Μόλις μαραθούν προσθέτουμε το πελτέ ντομάτας με λίγο νερό και ανακατεύουμε καλά

Μετά από 2-3 λεπτά προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και την καυτερή πιπεριά

Αφού μαραθούν και αυτά προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και το κριθαράκι.

Προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό ανακατεύοντας καλά σε μέτρια φωτιά.

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και την προσθήκη νερού μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει το κριθαράκι.

Βγάζουμε τη κατσαρόλα από την εστία και την σκεπάζουμε με το καπάκι αφήνοντας για 5 λεπτά το κριθαράκι να γίνει απορροφώντας τα υγρά.

Το σερβίρουμε ζεστό.

Προσοχή στο νερό. Τα λαχανικά (και πιο πολύ τα κολοκυθάκια) δίνουν στο φαγητό αρκετό νερό για αυτό και η προσθήκη του νερού πρέπει να γίνεται τμηματικά και με καλό ανακάτεμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

1 − one =