Μια συνταγή …»λαβράκι», για λαβράκι που θα σας κάνει να εντυπωσιάσετε την οικογένεια αλλά και τους καλεσμένους σας. Απλή, νόστιμη αλλά και εξαιρετικά θρεπτική μιας και συνδυάζει το λαβράκι, το παντζάρι και τα σπαράγγια.

Υλικά:

Για μία μερίδα:

  • Ένα λαυράκι
  • 3-4 Παντζάρια καθαρισμένα
  •  2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο 300γρ
  • 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι βαλσάμικο
  • μία πρέζα αλάτι-πιπέρι και μία πρέζα mix αρωματικών της επιλογής σας (προτείνουμε  μάραθο, λεμονοθύμαρο, δεντρολίβανο)

Εκτέλεση:

Για το ψάρι

Φιλετάρουμε το ψάρι. Σε αντικολλητικό τηγάνι που έχει κάψει καλά, ψήνουμε το ψάρι για δύο λεπτά από κάθε πλευρά.

Για τον πουρέ παντζαριού

Βάζουμε τα παντζάρια και τις σκελίδες σκόρδου  για μια ώρα στον φούρνο στους 200⁰. Αφού ψηθούν τα ξεφλουδίζουμε και τα βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με το λάδι το γιαούρτι και το βαλσάμικο καθώς και το αλάτι, πιπέρι και το mix των αρωματικών και χτυπάμε μέχρι την πλήρη ομογενοποίηση του μείγματος.

Extra tips: Μπορείτε να συνοδεύσετε το πιάτο σας και με βραστά σπαράγγια.

Ανά μερίδα (σύνολο της συνταγής)
Ενέργεια 610
Συνολικά λιπαρά (γρ.) 21
                                  Κορεσμένα λιπαρά (γρ) 1.9
                                  Πολυακόρεστα λιπαρά (γρ) 1.5
                                  Μονοακόρεστα λιπαρά (γρ) 9.9
Συνολικοί υδατάνθρακες (γρ) 5.9
                                  Σάκχαρα (γρ) 1.9
Πρωτείνη (γρ) 73
Φυτικές ίνες (γρ) 2.2
Χοληστερόλη (mg) 0
Νάτριο (mg) 330
Κάλιο (mg) 226
Ασβέστιο (%ΣΗΠ) 3%
Σίδηρος (%ΣΗΠ) 13%
Βιταμίνη Α (%ΣΗΠ) 15%
Βιταμίνη C (%ΣΗΠ) 12%

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

one × 5 =