Μπεσαμέλ vegan.

Μπεσαμέλ vegan.

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

Δεν υπάρχουν όρια όταν υπάρχει φαντασία και με βάση αυτό σας έχουμε μία ξεχωριστή συνταγή. Μπεσαμέλ για vegan για όσους έχουν μία αποστροφή από τρόφιμα ζωικής προέλευσης.

Υλικά:

  • 1lt γάλα σόγιας ή ζωμό λαχανικών (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μισό ζωμό, μισό γάλα)
  • 90gr ηλιέλαιο ή άλλο φυτικό λάδι
  • 120gr λευκό αλεύρι (10 γεμάτες κουταλιές) ή νιφάδες πατάτας
  • αλάτι ακατέργαστο
  • Μοσχοκάρυδο
  • Κανέλα 

Ετοιμασία:

Ζεσταίνετε το γάλα με το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύτετε το αλεύρι με το λάδι και το αλάτι μέχρι να γίνει μια κρέμα. Όταν ζεσταθεί το γάλα ρίχνετε μέσα την κρέμα ανακατεύοντας συνεχώς σε μέτρια φωτιά. Μαγειρέψτε για 5 λεπτά.

1ος τρόπος: Στο ζωμό ή το γάλα προσθέτετε σιγά σιγά και ανακατεύοντας συνεχώς το αλεύρι σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει κρέμα. Προσθέτετε το λάδι και τα μπαχαρικά.

2ος τρόπος: Ζεσταίνετε το ζωμό (ή γάλα) με τα μπαχαρικά. Ανακατεύετε το λάδι με το αλάτι και το αλεύρι μέχρι να γίνει κρέμα, προσθέτοντας αν χρειαστεί λίγο από το γάλα. Όταν ο ζωμός γίνει αρκετά ζεστός, ρίχνετε την κρέμα και αφήνετε να βράσει για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς σε μέτρια φωτιά.

Πηγή: http://siniditidiatrofi.gr/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%AD%CF%82/%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC/item/215-%CE%BC%CF%80%CE%B5%CF%83%CE%B1%CE%BC%CE%AD%CE%BB-vegan.html

www.siniditidiatrofi.gr

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts