Το πιο αγαπημένο γλυκό για μικρούς και μεγάλους. Δοκιμάστε την συνταγή που ακολουθεί για ένα μοναδικό banoffee!

Υλικά για βάση

  • 300γρ τριμμένο μπισκότο της αρεσκεία σας
  • 100γρ. λιωμένο βούτυρο

Υλικά για γέμιση

  • 1 καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
  • 1-2 μπανάνες ώριμες (κομμένες σε ροδέλες)

Υλικά για σαντιγί

  • 500γρ φυτική κρέμα γάλακτος παγωμένη
  • 2 κουτ. Σούπας άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση – Συναρμολόγηση

  • Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι, αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε με το τριμμένο μπισκότο,
  • Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες
  • Χτυπάμε τη φυτική κρέμα γάλακτος (με μιξερ ή αυγοδάρτη)και όταν αρχίζει να πήζει προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη, μόλις αρχίζουν και δημιουργούνται γραμμές στη σαντιγί σταματάμε το χτύπημα.
  • Χτυπάμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο για ένα λεπτό περίπου, για να πάρει πιο λεία υφή

Για την συναρμολόγηση θα χρειαστούμε 6-8 ποτηράκια

Βάζουμε στο κάθε ποτήρι, περίπου δύο κουταλιές από το μείγμα μπισκότου, έπειτα βάζουμε μια μεγάλη κουταλιά σούπας καραμελωμένο ζαχαρούχο, εν συνεχεία τοποθετούμε τις ροδέλες μπανάνας και τέλος βάζουμε τη σαντιγί ( περίπου δυο κουταλιές για κάθε ποτήρι)είτε με ένα κουτάλι ή με τη χρήση σακούλας ζαχαροπλαστικής( κορνέ).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ