Η πιο νόστιμη χορτόσουπα!
Υλικά
- Δύο μικρές πατάτες
- Ένα μέτριο κρεμμύδι
- Τρία μικρά καρότα σε λεπτές ροδέλες
- Μία ρίζα πράσο
- Μία ρίζα σέλινο
- Μία κουταλιά πλιγούρι ή τραχανά
- Ένα φλιτζάνι καλαμπόκι (όχι πολύ γεμάτο)
- Μία κουταλιά αλεύρι
- Τέσσερις κουταλιές ελαιόλαδο
- Έξι φλιτζάνια νερό (που διατηρούμε σε θερμοκρασία σχεδόν βρασμού)
- Ένα φλιτζάνι μανιτάρια
- Λίγο θυμάρι ή ρίγανη , αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Σοτάρουμε σε αντικολητικό τηγάνι για 6 λεπτά τα ψιλοκομμένα λαχανικά ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το πλιγούρι και το καλαμπόκι και συνεχίζουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε την κουταλιά με το αλεύρι και συνεχίζουμε το τακτικό ανακάτεμα για 1 με 2 λεπτά ακόμα.
Προσθέτουμε το καυτό νερό και βράζουμε για 30-35 λεπτά σε μέτρια φωτιά με σχεδόν κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας. Σερβίρεται ζεστή.
Σημείωση:
Με τα υλικά μπορούμε άλλοτε να αφαιρέσουμε και άλλοτε να προσθέσουμε ανάλογα με τη φαντασία μας και την όρεξή μας . Ο συνδυασμός των δημητριακών (πλιγούρι ή τραχανά, καλαμπόκι και πατάτα) καθιστά την χορτόσουπα ένα πλήρες σε θρεπτικά συστατικά γεύμα με πολύ χαμηλή θερμιδική περιεκτικότητα.
Η σούπα ως γεύμα , λόγω του χώρου που καταλαμβάνει στο στομάχι έχει την τάση να μας χορταίνει εύκολα και ευχάριστα χωρίς να μας επιτρέπει να φάμε στη συνέχεια υπερβολικές ποσότητες φαγητού.