Νηστίσιμες επιλογές για βραδινά γεύματα.

Νηστίσιμες επιλογές για βραδινά γεύματα.

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

Αγχώνεστε για το τι μπορείτε να φάτε σαν βραδινό τις μέρες της νηστείας ενώ είστε σε κάποιο πρόγραμμα διατροφής. Σας παραθέτω κάποιες συνταγές και ιδέες για νηστίσιμα και θρεπτικά βραδινά. Γιατί η νηστεία δεν είναι τόσο δύσκολη όσο νομίζετε…

*ΧΟΥΜΟΥΣ ΜΕ ΨΗΤΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ΦΛΩΡΙΝΗΣ                                                     Λατρεύω… χούμους, το φτιάχνω αρκετά συχνά και αποτελεί για μένα ένα τέλειο θρεπτικό και πολύ γρήγορο γεύμα (αρκεί βέβαια να έχω φροντίσει να το έχω έτοιμο σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο).

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΧΟΥΜΟΥΣ ΜΕ ΨΗΤΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ΦΛΩΡΙΝΗΣ

ΥΛΙΚΑ:

  • 400γρ ρεβίθια βρασμένα και στραγγισμένα πολύ καλά (κρατάμε σε ένα μπολ λίγο από το νερό τους σε περίπτωση που το μείγμα μας είναι πολύ σφιχτό)
  • 2 κ.γλ. ταχίνι
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο τριμμένη
  • ½ κ.γλ. θαλασσινό αλάτι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • ½ κ.σ. πάπρικα γλυκιά αν θέλετε πιο έντονη γεύση 1 κ.σ.
  • 1 ½ κ.σ. έτοιμο μείγμα σε βαζάκι πολτοποιημένη ψητή πιπεριά Φλωρίνης

(το κάνει πιο πικάντικο και ωραίο)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:   

Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε με τα μαχαίρια μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αν είναι πολύ σφιχτό το μείγμα προσθέτουμε πολύ λίγο νερό από τα βρασμένα ρεβίθια (εγώ συνήθως δεν προσθέτω νερό, απλά βράζω καλά τα ρεβίθια). Δοκιμάζουμε και αν θέλουμε προσθέτουμε ελάχιστη πάπρικα γλυκιά ή αλάτι ή κάποιο άλλο υλικό ακόμη ανάλογα με τις προτιμήσεις μας. Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο. Διατηρείται έως και 10-12 μέρες στο ψυγείο.

ΠΩΣ ΝΑ ΣΥΝΔΙΑΣΕΤΕ ΤΟ ΧΟΥΜΟΥΣ

1) Επιλογή   

Λατρεύω να συνδυάζω το χούμους με πίτες αραβικές ή πίτες από σουβλάκι (τις κόβω στη μέση και ίσα που τις ζεσταίνω σε αντικολλητικό τηγάνι για 1-2 λεπτά και από τις δυο πλευρές, προσοχή μόλις ροδίσουν ελάχιστα τις βγάζω). Αλείφω 2 κ.σ. χούμους στο κάθε κομμάτι αραβικής ή πίτας αλάδωτης και προσθέτω από πάνω λαχανικά της αρεσκείας μου. Μπορείτε να τις αφήσετε και ολόκληρες, και να τις κάνετε τυλιχτές. Εγώ στις τυλιχτές βάζω 2 κ.σ. χούμους και λαχανικά  (το χειμώνα: μαρούλι, λίγη ρόκα, μυρόνι, μικρά κομμάτια ξινόμηλο και το καλοκαίρι: ντομάτα, πιπεριές, και ότι άλλο έχει ο κήπος της μητέρας μου).

2) Επιλογή 

Αλείφω 2 κ.σ. χούμους σε 2 φέτες πολύσπορο ψωμί του τοστ (2 κ.σ. στην κάθε φέτα), προσθέτω λαχανικά της αρεσκείας μου και έχω έτοιμο ένα πολύ γρήγορο και θρεπτικό σάντουιτς.

3) Επιλογή    

Αλείφω ½ -1 κ.σ. χούμους πάνω σε κρακεράκια βρώμης, σικάλεως, ακόμη και σε ρυζογκοφρέτες ή καλαμπογκοφρέτες και προθέτω από πάνω λαχανικά της αρεσκείας μου και έχω ένα πρόχειρο ελαφρύ βραδινό. Καλό είναι να αρκεστείτε στα 4-5 τεμάχια.

4) Επιλογή  

Εδώ το χούμους με ψητή πιπεριά Φλωρίνης ταιριάζει υπέροχα… Τοποθετώ ένα κουταλάκι γλυκού χούμους πάνω σε βιολογικά μίνι τσιπς ολικής άλεσης ρύζι με γεύση κρέμα και κρεμμύδι (τα βρίσκουμε σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα) και από πάνω λίγο λαχανικό και πραγματικά η γεύση του με απογειώνει…

ΑΛΕΙΜΜΑ ΑΒΟΚΑΝΤΟ      

Όλοι γνωρίζουμε τις ιδιότητες και τα καλά λιπαρά του αβοκάντο για αυτό καλό θα ήταν να το εντάξουμε στη διατροφή μας. Εγώ το προτιμώ κυρίως στο ψωμάκι μου σαν επάλειψη…

ΣΥΝΤΑΓΗ

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • Χυμό από 1 λάιμ
  • 1 κ.γλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλ. μπούκοβο γλυκό
  • Λίγο θαλασσινό αλάτι και μπόλικο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:                                                                              

Καθαρίζουμε το αβοκάντο, το κόβουμε κομμάτια και το λιώνουμε με ένα πιρούνι καλά. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε και αν θέλουμε προσθέτουμε ελάχιστο αλάτι ή πιπέρι ή μπούκοβο ακόμη ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.

1) Επιλογή                                                                                                                   Συνήθως προσθέτω άλειμμα αβοκάντο σε 2 φέτες πολύσπορο ψωμί του τοστ (1-2 κ.σ. στην κάθε φέτα), προσθέτω λαχανικά της αρεσκείας μου και έχω έτοιμο ένα πολύ γρήγορο και θρεπτικό σάντουιτς.  Μου αρέσει πολύ επίσης να ανοίγω στα δύο ένα πολύσπορο στρογγυλό ψωμάκι να βάζω άλειμμα αβοκάντο και από πάνω μανιτάρια πλευρώτους ( τα οποία τα έχω ψήσει σε λαδόκολλα στο φούρνο).

2) Επιλογή                                                                                                                   Αγαπημένο επίσης βραδινό τορτίγια ολικής ή πίτα αλάδωτη  (την ζεσταίνω για 1-2 λεπτά και από τις 2 πλευρές), προσθέτω 1-2 κ.σ. άλειμμα αβοκάντο, γαρίδες ψητές και την αγαπημένη μου πράσινη σαλάτα (μαρούλι, λίγη ρόκα, μυρόνι, μικρά κομμάτια ξινόμηλο) και απολαμβάνω.

ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ ΣΑΛΑΤΕΣ

1) Επιλογή                                                                                    

Σαλάτα με κινόα, πράσινα λαχανικά και λάιμ

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 κούπα μαγειρεμένη, κρύα κινόα
  • 2 κούπες κομμένα πράσινα λαχανικά μαρούλι, λίγη ρόκα, μυρόνι κλπ.
  • ½ κούπα καρύδια

ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ

  • 4 μικρές σκελίδες σκόρδο, τριμμένο
  • Χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μηλόξυδο
  • 1/8 κ.γλ. αλάτι
  • 1 κ.σ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:                                                                                                        

Σε ένα μικρό μπλέντερ χτυπάμε, όλα τα υλικά του ντρέσινγκ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα καλά και το αφήνουμε στην άκρη.  Σε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία, ελαφρώς καβουρδίζουμε τα καρύδια για 4-5 λεπτά. Τα ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε  την κινόα, τα πράσινα λαχανικά και τα καρύδια σε μια σαλατιέρα και ρίχνουμε το ντρέσινγκ.

2) Επιλογή                                                                          

Ρεβιθοσαλάτα

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 κούπα βρασμένα ρεβίθια, κρύα, καλά στραγγισμένα
  • Λαχανικά της αρεσκείας μας ψιλοκομμένα

(μαϊντανός, κρεμμύδι, ντομάτα, κλπ.)

  • 2 μικρά κρίθινα παξιμαδάκια θρυμματισμένα με τα χέρια μας

ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ

  • Λίγο χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.γλ. θαλασσινό αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:                                                                                                                   Προσθέστε τα βρασμένα ρεβίθια, τα ψιλοκομμένα λαχανικά και τα θρυμματισμένα παξιμάδια σε μια σαλατιέρα και έπειτα περιχύνουμε το ντρέσινγκ. Φυσικά το προσθέτουμε όταν είναι η ώρα να καταναλώσουμε τη σαλάτα.

3) Επιλογή                                                                                              

ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΕ ΣΩΣ ΤΑΧΙΝΙ-ΛΕΜΟΝΙ

ΥΛΙΚΑ:

  • Μπουκετάκια από 1 κουνουπίδι
  • 2 γλυκοπατάτες κομμένες σε κυβάκια
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.γλ. αλάτι
  • ¼ κ.γλ. πιπέρι
  • 2 κ.σ. ταχίνι
  • Χυμό και ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο, τριμμένο
  • ½ κ.γλ. αλάτι
  • ¼ κούπας καυτό νερό
  • ¼ κούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:                                                                                         

 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180. Ανακατεύουμε το κουνουπίδι, τη γλυκοπατάτα, λάδι, αλάτι, πιπέρι. Βάζουμε μια λαδόκολλα στο ταψί και τα απλώνουμε. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.  Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε το ταχίνι, χυμό και ξύσμα λεμονιού, το σκόρδο και το αλάτι. Σιγά, σιγά προσθέτουμε το ζεστό νερό έως ότου αποκτήσουμε την επιθυμητή υφή. Προσθέτουμε το μαϊντανό. Αφού τα λαχανικά ψηθούν, τα σερβίρουμε σε μια πιατέλα και περιχύνουμε το ντρέσινγκ.

4) Επιλογή                                                                    

ΓΑΡΙΔΟΣΑΛΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ:

  • 120γρ γαρίδες καθαρισμένες ψητές ή βραστές
  • Μαρουλοσαλάτα και ότι άλλο πράσινο λαχανικό της αρεσκείας μας
  • 2 μικρά κρίθινα παξιμαδάκια θρυμματισμένα με τα χέρια μας

ή 1 φέτα ψωμί ολικής φρυγανισμένο και κομμένο σαν κρουτόν

ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ

  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μηλόξυδο
  • ½ κ.γλ. θαλασσινό αλάτι και λίγο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:                                                                                       

Ψήνουμε πρώτα τις γαρίδες, προσθέτουμε στη σαλατιέρα τα λαχανικά, τα παξιμαδάκια ή το φρυγανισμένο ψωμί σαν κρουτόν, τις ψητές γαρίδες και τέλος περιχύνουμε το ντρέσινγκ. Ανακατεύουμε καλά και απολαμβάνουμε ένα πλήρως ισορροπημένο γεύμα.

ΨΗΤΟΙ ΡΕΒΙΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ:

  • Λίγο ελαιόλαδο για το ψήσιμο
  • 400γρ ρεβίθια βρασμένα, καλά στραγγισμένα, να είναι στεγνά
  • 10 φύλλα μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 10 φύλλα κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 4 κρεμμυδάκια πράσινα, ψιλοκομμένα
  • 3 μικρές σκελίδες σκόρδο, τριμμένο
  • 1 κ.γλ. κύμινο
  • 1 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
  • ¼ κούπας νηστίσιμο γιαούρτι καρύδας
  • 2 κ.γλ. αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:                                                                       

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180. Ρίχνουμε στο μπλέντερ, όλα τα υλικά, χτυπάμε το μείγμα για 2 δευτερόλεπτα, σταματάμε και ξανά το ίδιο για 15 φορές, μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν κιμάς (προσοχή να μην έχει κρεμώδη υφή). Σε περίπτωση που το μείγμα σας βγει αρκετά μαλακό συμπληρώνετε ελάχιστο ρεβιθάλευρο ή κλασσικό αλεύρι και ζυμώνετε πολύ καλά μέχρι να πλάθετε στα χέρια σας όπως πλάθουμε το κιμά. Πριν ξεκινήσουμε να πλάθουμε, τοποθετούμε δίπλα μας ένα μπολ με νερό για να βρέχουμε λίγο τα χέρια μας, σε περίπτωση που κολλάει η ζύμη. Πλάθουμε στο μέγεθος που θέλουμε. Λαδώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε τους ρεβιθοκεφτέδες. Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου. Τα γυρνάμε για να μην μας καούν. Τρώγονται ιδανικά ζέστα.

Συνήθως συνδυάζω τους ρεβιθοκεφτέδες μαζί με μια απλή σαλάτα. Άλλες φόρες τα κάνω μεγάλα μπιφτέκια για να τα χρησιμοποιήσω για σπιτικό μπέργκερ με λίγο χούμους και λαχανικά, αλλά αυτό που λατρεύω περισσότερο είναι τορτίγια ολικής την ζεσταίνω 1-2 λεπτά και από τις δύο πλευρές, βάζω 1-2 κ.σ. χούμους, ψητούς ρεβιθοκεφτέδες, λαχανικά, την τυλίγω και απολαμβάνω.

* ΠΕΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ

ΥΛΙΚΑ:

  • 125γρ κουκουνάρι
  • 60γρ φρέσκο βασιλικό
  • 1 σκελίδα σκόρδο, καλά ψιλοκομμένο
  • 1 πρέζα θαλασσινό αλάτι
  • Χυμό 1 λεμονιού
  • 1 κ.σ. διατροφική μαγιά
  • 125ml ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:                                                                                                  Καβουρδίζουμε το κουκουνάρι σε ένα τηγάνι, μέχρι να ροδίσει (προσοχή γιατί αρπάζει εύκολα). Αφήνουμε να κρυώσει και τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μούλτι. Τα χτυπάμε για 30 δευτερόλεπτα, έως ότου η πέστο αποκτήσει επιθυμητή υφή.

Την χρησιμοποιώ κυρίως σε σάντουιτς και στα ζυμαρικά μου.

ΤΡΑΓΑΝΟ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΜΕ ΤΟΦΟΥ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΠΕΣΤΟ

ΥΛΙΚΑ:

  • 2 φέτες από το αγαπημένο σας ψωμί
  • 2 καφέ μικρά μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • ½ αβοκάντο λιωμένο με το πιρούνι ή κομμάτια
  • μια χούφτα ρόκα
  • Λίγες φέτες τοφού
  • 1 κ.σ. πέστο βασιλικού*
  • 1 κ.σ. χούμους*
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Μια πρέζα μπούκοβο γλυκό
  • 2 κ.σ. μηλόξιδο
  • 2 κ.σ. γιαπωνέζικη σάλτσα σόγιας ταμαρι ή απλή σάλτσα σόγιας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Αρχικά τυλίγουμε και πιέζουμε με χαρτί κουζίνας τις φέτες τοφού, μέχρι να μην έχουν καθόλου υγρά. Καλύτερα τοποθετούμε κάποιο βαρύ αντικείμενο πάνω τους (κατσαρολάκι ή βιβλία) και αφήνουμε για 15 λεπτά, ενώ ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα. Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε το τοφού για 5 λεπτά σε κάθε πλευρά. Ρίχνουμε τη σάλτσα σόγιας και το μηλόξιδο, ενώ μαγειρεύετε. Όταν το τοφού πάρει χρώμα και γίνει τραγανό το αποσύρουμε από το τηγάνι και προσθέτουμε τα μανιτάρια, αφήνουμε 5-6 λεπτά. Φρυγανίζουμε τις 2 φέτες ψωμί και είμαστε έτοιμοι να συναρμολογήσουμε το σάντουιτς. Απλώνουμε στη μια φέτα ψωμί μια πυκνή στρώση χούμους και στη συνέχεια μια στρώση πέστο. Προσθέτουμε τη ρόκα, τις φέτες τοφού, το αβοκάντο με μια πρέζα μπούκοβο γλυκό, τις φέτες μανιταριών. Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε την άλλη φέτα ψωμί.

ΚΟΥΑΚΕΡ ΛΑΤΡΕΜΕΝΟ  

Σε ένα μεγάλο μπρίκι βάζω 2/3 κούπας γάλα αμυγδάλου και 5 κ.σ. νιφάδες βρώμης, τοποθετώ στη φωτιά και ανακατεύω συνεχώς με ένα κουτάλι μέχρι να πήξει. Μόλις χυλώσει καλά αποσύρω από τη φωτιά. Αφήνω να κρυώσει και προσθέτω ψιλοκομμένη μισή μπανάνα ή μήλο, λίγη κανέλα, 1 κ.γλ. μέλι ή λίγο σιρόπι σφενδάμου και αν θέλω και 1 κ.σ. μείγμα τριμμένους ανάλατους ξηρούς καρπούς.

ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΝΑΙ, ΝΑΙ ΚΑΛΑ ΑΚΟΥΣΑΤΕ…  

Νηστίσιμο γιαούρτι καρύδας, μπορούμε να το προμηθευτούμε σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα, πραγματικά είναι σαν κρέμα ελαφρύ… Ξέρω μόλις το ακούτε σας φαίνεται κάπως περίεργο και όμως εγώ παρότι δεν μου αρέσει το γάλα καρύδας άλλαξα γνώμη όταν δοκίμασα το γιαουρτάκι… Σίγουρα τα νηστίσιμα γαλακτοκομικά έχουν πολύ λιγότερη πρωτεΐνη από τα ζωικής προέλευσης γαλακτοκομικά, παρόλα αυτά επειδή είναι εμπλουτισμένα σε ασβέστιο και βιταμίνες, αποτελούν πολύ καλή λύση γιατί νηστεία και όχι μονό. Αν κάποιος τυχόν φοβάται να το καταναλώσει λόγω των κορεσμένων λιπαρών, τον διαβεβαιώνω ότι έχει ακριβώς τα ίδια με το κλασικό γιαούρτι 2%.

1) Επιλογή                                                                                           

Τρελαίνομαι να τρώω  γιαούρτι καρύδας με ένα μήλο κομμένο σε μικρά κομματάκια, λίγη κανέλα και ψιλοκομμένα καρύδια, το ανακατεύω καλά, και απολαμβάνω…

2) Επιλογή                                                                                                 

Γιαούρτι καρύδας με 2 κ.σ. χειροποίητη γκρανόλα* και φρούτο της αρεσκείας μου.

*ΓΚΡΑΝΟΛΑ

ΥΛΙΚΑ:

  • 4 κούπες νιφάδες βρώμης
  • 1 ½ κούπα άψητοι ανάλατοι ξηροί καρποί και σπόροι χοντροκομμένοι
  • 1 κ.γλ. θαλασσινό αλάτι
  • ½ κ.γλ. κανέλα
  • ½ κούπα λιωμένο λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο
  • ½ κούπα σιρόπι σφενδάμου ή μέλι
  • 1 κ.γλ. βανίλια υγρή
  • 2/3 κούπα φρούτα ξερά, κομμένα κομματάκια αν είναι μεγάλα

(εγώ συνήθως βάζω γκράνμπερις)

  • Αν θέλετε λίγο ξύσμα πορτοκάλι για περισσότερο άρωμα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:                                                                                

 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180. Τοποθετούμε μια λαδόκολλα στο ταψί. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά έκτος από τα ξέρα φρούτα. Τοποθετούμε την γκρανόλα στο ταψί από άκρη σε άκρη με ένα κουτάλι της σούπας. Ψήνουμε για 21-23 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Την ανακατεύουμε κατά τη διάρκεια του ψησίματος για να μην μας κολλήσει. Αφήνουμε την γκρανόλα να κρυώσει καλά, πριν την σπάσουμε με το κουτάλι μας και προσθέτουμε τα ξερά φρούτα. Την αποθηκεύουμε σε αεροστεγές δοχείο και διατηρούμε σε θερμοκρασία δωματίου για   1-2 εβδομάδες.

ΤΟΣΤ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟΒΟΥΤΥΡΟ-ΜΠΑΝΑΝΑ                                                             Όταν στη νηστεία θέλω να καταναλώσω ένα βραδινό που να παραπέμπει περισσότερο σε γλυκιά γεύση…

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 ώριμη μπανάνα
  • 1 κ.σ. αμυγδαλοβούτυρο
  • 2 φέτες ψωμί πολύσπορο
  • λίγο θαλασσινό αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:                                                                                           

Σε ένα μπολ πολτοποιώ τις φέτες μπανάνας με ένα πιρούνι. Προσθέτω το αμυγδαλοβούτυρο και αναμειγνύω καλά. Αλείφω το τοστ πριν πασπαλίσω με λίγο θαλασσινό αλάτι. Σε περίπτωση όμως που είμαι πολύ κουρασμένη φρυγανίζω 2 φέτες ψωμί πολύσπορο, αλείφω ½ κουταλιά σούπας αμυγδαλοβούτυρο στη κάθε μια, βάζω ροδέλες μπανάνας ή λεπτές φέτες μήλου, λίγη κανέλα και κλείνω. Πραγματικά το αμυγδαλοβούτυρο με μήλο ή μπανάνα είναι απίστευτος συνδυασμός.

ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΗΟΤ DOG

Υλικά:

  • Νηστίσιμο λουκάνικο τοφου. Ψημένο για 5 λεπτά στη τοστιέρα.
  • Λίγη βιολογικη κέτσαπ χωρίς ζάχαρη 
  • Τριμμένο λάχανο-καρότο 
  • Ψωμάκι για το hot dog

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:  

Γεμίζουμε το ψωμάκι με τα υλικά και σερβίρουμε!

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts