Τηγάνισμα, βαθμοί τηγανίσματος και συμβουλές

7819

Το τηγάνισμα είναι ένας τρόπος μαγειρέματος που πετυχαίνουμε ταχύτερo ψήσιμο.

Με τον όρο τηγάνισμα εννοούμε το ψήσιμο μιας τροφής, όπως κρέας ή ψάρια ή λαχανικά ή φρούτα ή ζυμάρι, που έχουμε βυθίσει σε αρκετή καυτή λιπαρή ουσία(π.χ. λάδι, βούτυρο) μέσα σε ένα χαμηλό σκεύος (π.χ. τηγάνι).

Βαθμοί τηγανίσματος

100-120 βαθμούς
Χαμηλή θερμοκρασία στην οποία προψήνουμε μεγάλα κομμάτια τροφών

140-160 βαθμούς
Μεσαία θερμοκρασία στην οποία προψήνουμε τροφές μεσαίου μεγέθους (π.χ. τηγανιτές πατάτες)

180-200 βαθμούς
Πολύ δυνατή θερμοκρασία με την οποία τελειώνουμε τις προψημένες ή προτηγανισμένες τροφές. Επίσης μπορούμε να τηγανίσουμε πολύ μικρά κομμάτια τροφών π.χ. τσιπς, στικς λαχανικών κ.α.

Συμβουλές τηγανίσματος

  • ποτέ δεν τρυπάμε το τηγανιτό τρόφιμο
  • τα τρόφιμα θα πρέπει να είναι στεγνά. Εάν το τρόφιμο αποβάλλει αρκετή υγρασία, μπορούμε να τα αλευρώσουμε για καλύτερα αποτελέσματα.
  • πάντα μετά το τηγάνισμα τοποθετούμε τη τροφή πάνω σε απορροφητικό χαρτί ή σχάρα για να φύγουν τα περιττά λάδια
  • τα τηγανιτά σερβίρονται πάντα αμέσως
  • δεν σκεπάζουμε το τηγανιτό τρόφιμο ποτέ, αφού το τηγανίσουμε

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ