Τηγάνισμα, βαθμοί τηγανίσματος και συμβουλές

Τηγάνισμα, βαθμοί τηγανίσματος και συμβουλές

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

Το τηγάνισμα είναι ένας τρόπος μαγειρέματος που πετυχαίνουμε ταχύτερo ψήσιμο.

Με τον όρο τηγάνισμα εννοούμε το ψήσιμο μιας τροφής, όπως κρέας ή ψάρια ή λαχανικά ή φρούτα ή ζυμάρι, που έχουμε βυθίσει σε αρκετή καυτή λιπαρή ουσία(π.χ. λάδι, βούτυρο) μέσα σε ένα χαμηλό σκεύος (π.χ. τηγάνι).

Βαθμοί τηγανίσματος

100-120 βαθμούς
Χαμηλή θερμοκρασία στην οποία προψήνουμε μεγάλα κομμάτια τροφών

140-160 βαθμούς
Μεσαία θερμοκρασία στην οποία προψήνουμε τροφές μεσαίου μεγέθους (π.χ. τηγανιτές πατάτες)

180-200 βαθμούς
Πολύ δυνατή θερμοκρασία με την οποία τελειώνουμε τις προψημένες ή προτηγανισμένες τροφές. Επίσης μπορούμε να τηγανίσουμε πολύ μικρά κομμάτια τροφών π.χ. τσιπς, στικς λαχανικών κ.α.

Συμβουλές τηγανίσματος

  • ποτέ δεν τρυπάμε το τηγανιτό τρόφιμο
  • τα τρόφιμα θα πρέπει να είναι στεγνά. Εάν το τρόφιμο αποβάλλει αρκετή υγρασία, μπορούμε να τα αλευρώσουμε για καλύτερα αποτελέσματα.
  • πάντα μετά το τηγάνισμα τοποθετούμε τη τροφή πάνω σε απορροφητικό χαρτί ή σχάρα για να φύγουν τα περιττά λάδια
  • τα τηγανιτά σερβίρονται πάντα αμέσως
  • δεν σκεπάζουμε το τηγανιτό τρόφιμο ποτέ, αφού το τηγανίσουμε

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts