Όταν κάνουμε τον κρανιό λαχταριστή σούπα. Ένα πιάτο με πολλά λαχανικά αλλά και με πλούσιο θρεπτικό περιεχόμενο.
Υλικά
- 1kg κρανιό
- 3 μεγάλες πατάτες καθαρισμένες
- 2 κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα
- 2 καρότα κομμένα σε μικρά κυβάκια (καρέ)
- 2 κολοκύθια κομμένα σε μικρά κυβάκια (καρέ)
- 1 ντομάτα κομμένη σε μικρά κυβάκια (καρέ)
- 2 κλωνάρια σέλινο
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 4κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 ½ λίτρο νερό
Εκτέλεση
Αρχίζουμε καθαρίζοντας και πλένοντας τα ψάρια, έπειτα τα αλατίζουμε και τα τοποθετούμε σε ένα τούλι το οποίο δένουμε.
Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το νερό, τα καρότα, τα κολοκύθια, το σέλινο, τα κρεμμύδια, τις πατάτες και τη ντομάτα και τα αφήνουμε να βράσουν εως ότου μαλακώσουν. Εν συνεχεία προσθέτουμε το ψάρι, το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 20 λεπτά. Τέλος, προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού.
Σε ένα μπλέντερ τοποθετούμε τις πατάτες, τα κρεμμύδια, το σέλινο, δύο κουτάλες ζωμό από τη κατσαρόλα και πολτοποιούμε. Έπειτα μεταφέρουμε και πάλι στη κατσαρόλα το μίγμα από το μπλέντερ και αφού πάρει μια βράση, είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
Σερβίρουμε τη σούπα με καθαρισμένο φιλέτο ψάρι.
Μια μερίδα αντιστοιχεί σε 150g φιλέτο κρανιού και 2 κουτάλες σούπα(250g).
Διατροφική ανάλυση μίας μερίδας σούπας με κρανιό
DV% | ||
Ενέργεια | 331,7kcal | |
Υδατάνθρακες | 23g | 7,7% |
Πρωτεΐνες | 32,2g | |
Ολικό λίπος | 12,3g | 18,9% |
Φυτικές ίνες | 3,1g | 12,4% |
Ω3 | 595mg | |
Κάλιο | 1050mg | |
Νάτριο | 122mg | 5,1% |
Κορεσμένο λίπος | 2,8g | 13,9% |