Υλικά:
- Ένα πακέτο σφολιάτας
- Ένα κιλό τριμμένη πορτοκαλί κολοκύθα
- Ένα φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
- Ένα φλιτζάνι σταφίδες ξανθές
- Ένα φλιτζάνι καρύδια χοντροαλεσμένα
- Ένα φλιτζάνι σιμιγδάλι
- 2 μεγάλα αυγά ελ. Βοσκής
- Λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο
- Κανέλλα και γαρύφαλλο
- Άχνη και κανέλλα για το γαρνίρισμα
Προετοιμασία:
Τοποθετήστε από βραδύς την τριμμένη κολοκύθα σε σουρωτήρι για να στραγγίσουν τα περιττά υγρά.
Εκτέλεση:
- Βουτυρώστε ένα πυρέξ και απλώστε το ένα φύλλο της σφολιάτας.
- Πασπαλίστε με λίγο σιμιγδάλι.
- Χτυπήστε τα 2 αυγά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά, κολοκύθα, σταφίδες , καρύδια, ζάχαρη, αυγά και σιμιγδάλι κρατώντας λίγο στην άκρη για να προστεθεί πάνω από το μείγμα (και κάτω από το δεύτερο φύλλο σφολιάτας).
- Απλώστε στο πυρέξ και πασπαλίστε ξανά με το υπόλοιπο σιμιγδάλι.
- Τοποθετήστε το δεύτερο φύλλο πάνω από το μίγμα και χαράξτε το ελαφρώς σε κομμάτια. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα για 45 λεπτά.
Σερβίρετε ζεστή .
Καλή απόλαυση!