Υλικά:

  • 100γρ ταχίνι
  • 250γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας σουσάμι(κατά προτίμηση βιολογικό αναποφλοίωτο)
  • 2-3 κουταλιές της σούπας τριμμένο αμύγδαλο (σκόνη)
  • 1 κουταλιά του γλυκού μέλι
  • λίγο ξύσμα πορτοκαλιού για άρωμα
  • 1 κούπα παγωμένο χυμό πορτοκαλιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και ανοίγουμε στη μέση ένα λακκάκι.

Μέσα εκεί ρίχνουμε το σουσάμι το ταχίνι, το αμύγδαλο ,το μπεικιν, το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το ταχίνι και το μέλι και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι να βραχούν τα υλικά. Τέλος ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού, ανακατεύοντας, μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή που να μην κολλάει στα χέρια. δεν χρειάζεται πολύ δούλεμα ,γιατί θα σκληρύνει. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο μπάλες και ανοίγουμε( κάθε μια χωριστά) σε φύλλο, βάζοντας την ανάμεσα σε μεμβράνη η αντικολλητικό χαρτί φούρνου. Το φύλλο πρέπει να είναι περίπου 5χιλιοστα λεπτό. Κόβουμε με κουπ-πατ σε δίσκους η οτι σχήμα θέλουμε, βάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικο χαρτί και ψήνουμε στους 180ο,περιπου20-25΄

Γίνονται περίπου 30 κομμάτια , ανάλογα το μέγεθος του κουπ-πατ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

10 + 9 =