Από την Ιωάννα Δαράκη

Μια νόστιμη ιδέα για να φάμε σολομό σε μπιφτέκι

Για 4 άτομα

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 κιλό φιλέτο σολομό
  • 1 φινόκιο (μαραθόριζα)
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 κρεμμύδι φρέσκο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 8 κ.σ νιφάδες βρώμης
  • 3 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 αυγά
  • 1 κ.σ. άνηθο
  • 1/2κ.σ. θυμάρι
  • ξύσμα λεμόνι
  • πιπέρι
  • λίγο αλάτι

ΟΔΗΓΙΕΣ

Στον πολυκόφτη αλέθουμε:

  1. φινόκιο, κρεμμύδι ξερό, κρεμμύδι φρέσκο και σκόρδο – λίγο, ώστε να μη γίνουν αλοιφή
  2. φιλέτα σολωμού – να γίνουν σαν κιμάς

και τοποθετούμε σε ένα μεγάλο σκεύος μαζί με βρώμη, μουστάρδα, αυγά, άνηθο, θυμάρι, ξύσμα λεμόνι, πιπέρι, αλάτι.

Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες να δέσουν τα υλικά.
Πλάθουμε μπιφτέκια (πάχος 1 δάχτυλο) και ψήνουμε στη σχάρα του γκριλ (185Cγια 45 λεπτά περίπου, προσαρμόζουμε ανάλογα με το φούρνο) ή στο τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο.

Σερβίρουμε με ψητά λαχανικά , φρέσκα χόρτα, ή άλλη πράσινη σαλάτα της αρεσκείας μας και λίγο ελαιόλαδο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

18 + one =