Μια ακόμα συνταγή για ψάρι (σε αυτή τη περίπτωση πέρκα) με πολλά λαχανικά. Ελαφρύ φαγητό με πολλές γεύσεις που τρώγεται ιδιαίτερα ευχάριστα από μικρούς και μεγάλους.

Tip. Δοκιμάστε το παγωμένο, μέσα από το ψυγείο. Μια καταπληκτική κρύα σαλάτα με ψάρι που θα σας κάνει να “απατήσετε” την τοννοσαλάτα

Υλικά για 2-3 μερίδες

  • Πέρκα κατεψυγμένη (ή όποιο άλλο φιλέτο ψαριού) 800 γραμμ
  • 5-6 μικρά κολοκυθάκια
  • 3 πιπεριές (κόκκινη,κίτρινη,πράσινη)
  • δύο κρεμμύδια
  • 15 cherry ντοματίνια
  • Μισό ποτήρι λάδι
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • Κύβος ζωμός λαχανικών (προαιρετικό)
  • Αλεύρι για το ψάρι

Εκτέλεση συνταγής

  • Ξεπαγώνω το ψάρι σύμφωνα με τις οδηγίες και το κόβω σε κομμάτια περίπου 4Χ4 εκατοστά.
  • Το στεγνώνω σε χαρτί κουζίνας, αλατίζω και αλευρώνω ελαφρά.
  • Στο μισό λάδι της συνταγής σοτάρω ψιλοκομμένα τα κρεμμύδια και αλατοπιπερώνω.
  • Προσθέτω τις πιπεριές σε λωρίδες και τα κολοκυθάκια κομμένα σε μικρό καρέ.
  • Ρίχνω και τον κύβο λαχανικών και ανακατεύω. (προαιρετικά)
  • Προσθέτω τα τοματίνια χαράσσοντας τα και πατώντας τα ελαφρά για να βγάλουν λίγο από το  ζουμί τους.
  • Μόλις μαραθούν τα λαχανικά (χωρίς να λιώσουν )τα αφαιρώ από το τηγάνι.
  • Προσθέτω το υπόλοιπο λάδι και μόλις ζεσταθεί ψήνω το ψάρι μέχρι να ροδίσει.
  • Ανακατεύω τα λαχανικά και είναι έτοιμο.

LEAVE A REPLY

fourteen + 2 =