Μια πολύ απλή συνταγή για να φτιάξουμε παντζαρόσουπα, ένα χρωματιστό και θρεπτικό πιάτο. Ο συνδυασμός της με γιαούρτι και φρυγανισμένο ψωμί μας δίνουν ένα ισορροπημένο γεύμα.

Υλικά

  • 3 μέτρια Παντζάρια
  • 4 μέτριες Ντομάτες
  • ¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο Κρεμμύδι
  • 1κγ ψιλοκομμένο Σκόρδο
  • 1κγ ψιλοκομμένο Τζίντζερ
  • λίγο Αποξηραμένο κόκκινο τσίλι
  • 1κγ κύμινο
  • Αλάτι θαλασσινό
  • Μαύρο πιπέρι
  • 2-3 φλιτζάνια Σπιτικό Ζωμό κρέατος ή λαχανικών.
  • 2 κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο

Παρασκευή

Βράζουμε τα παντζάρια με τη φλούδα μέχρι να μαλακώσουν.

Καθαρίζουμε τα παντζάρια και τα κόβουμε σε τέταρτα.

Κόβουμε τις ντομάτες σε τέταρτα.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε το αποξηραμένο τσίλι, κύμινο, ψιλοκομμένο τζίντζερ και το σκόρδο.

Σωτάρουμε για άλλα 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας για να βεβαιωθούμε ότι δεν θα καούν.

Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τα μαγειρεύουμε μέχρι τα κρεμμύδια να ροδίσουν.

Προσθέτουμε τα παντζάρια και τις ντομάτες μαζί με 1 φλιτζάνι ζωμό, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.

Αφαιρούμε τη σούπα από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.

Με το ραβδομπλέντερ επεξεργαζόμαστε τη σούπα μέχρι να γίνει πουρές. Σουρώνουμε τη σούπα από το κόσκινο, για να δώσουμε βελούδινη υφή στο τελικό προϊόν.

Μεταφέρουμε τη σουρωμένη σούπα στην κατσαρόλα και προσθέτουμε άλλο ένα φλιτζάνι του ζωμού μαζί με το αλάτι και το πιπέρι.

Αφήνουμε να βράσει ελαφρώς κι είναι έτοιμο!

 

Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα της Μαρίας Τουμπή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

sixteen + 20 =