ΥΛΙΚΑ (Για ένα κιλό παστέλι):

  • 500 γραμ μέλι ελατίσιο
  • 500 γραμ σουσάμι

Παρασκευή:

Ψήνουμε το σουσάμι στο φούρνο στου 200 C και ανακατεύουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα, μέχρι να ροδίσει. Μόλις αρχίζει να ροδίζει το αποσύρουμε για να μην καεί.

Βράζουμε το μέλι και μόλις κοχλάσει προσθέτουμε το σουσάμι.

Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί το σουσάμι στο μέλι και στη συνέχεια απλώνουμε σε ρηχό ταψί που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί. «Στρώνουμε» το μείγμα μεχρι να γίνει ομοιόμορφη η επιφάνεια και το πάχος και πριν κρυώσει χαράσουμε τα κομμάτια. (Σημείωση: Η διαγώνια χάραξη δίνει ωραιότερο σχήμα από την οριζόντια)

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ
Μαζέψτε πλατιά φύλλα από τον κήπο (πχ μανταρινιάς), πλύνετε καλά και στεγνώστε. Σερβίρετε τα κομμάτια του παστελιού, ένα σε κάθε φύλλο αφού χαράξετε διαγώνια το αρχικό μείγμα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

four − 3 =