Υλικά:

• 2 κούπες πλιγούρι – περίπου 500γρ.

• 1 κουταλιά βούτυρο

• 3 κουταλιές λάδι

• 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

• 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια

• 2 ντομάτες κομμένες σε κύβους

• 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας

• 1 κύβο κοτόπουλου ή λαχανικών

• 4 κουτ. σούπας σταφίδες μαύρες

• 1 φακελάκι κουκουνάρι ή αμύγδαλα (1/2 φλιτζάνι)

• 3 κούπες βραστό νερό

• μια πρέζα ζάχαρη

• Λίγο αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το κουκουνάρι, τις σταφίδες και το ρύζι μαζί με αλατοπίπερο. Προσθέτουμε τις πιπεριές και σοτάρουμε για 3 λεπτά ακόμη. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ, τις ντομάτες και τη ζάχαρη. Μόλις πάρουν βράση προσθέτουμε το πλιγούρι τον κύβο και το νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία (πιο κάτω από το 1/4) χωρίς να ανακατεύουμε το φαγητό. Μετά από 10 λεπτά περίπου το πλιγούρι θα έχει πιει τα υγρά και θα έχει κάνει μικρές τρυπούλες στην επιφάνειά του. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε το πιλάφι να ξεκουραστεί για 15 με 20 λεπτά. Το ανακατεύουμε με ένα πιρούνι και σερβίρουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

3 − 3 =