Μια εύκολη και πάνω απο όλα νόστιμη σπιτική συνταγή για μοναδικά τυροπιτάκια!

ΥΛΙΚΆ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΎΜΗ

  • Ένα κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 200 γρ
  • ½ κεσεδάκι σπορέλαιο
  • ½ κεσεδάκι φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του )
  • 1 κ γλ αλάτι

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΈΜΙΣΗ

  • 1 κ σ τυρί κρέμα
  • 1 κομμάτι τυρί φέτα θρυμματισμένη( περίπου 100 γρ.)
  • 1 αυγό
  •  πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα βαθύ μπόλ προσθέτω τα υλικά της ζύμης και ανακατεύω ζυμώνοντας με το χέρι .Δεν ζυμώνω πολύ ώρα .Ίσα να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχω μια εύπλαστη ζύμη που δεν κολλά στα χέρια .

Σε ένα άλλο μπωλ προσθέτω και ανακατεύω με ένα πιρούνι τα υλικά της γέμισης .

Κόβω από την ζύμη κομμάτια σε ογκο μεγάλου καρυδιού και τα ανοίγω στον πάγκο με το χέρι δίνοντας τους σχήμα στρογγυλό ή παραλληλόγραμο .

Τοποθετώ στο κέντρο και κατά μήκος  την γέμιση και παίρνοντας την πάνω μεριά της ζύμης σκεπάζω την γέμιση και σφραγίζω .

Αραδιάζω τα πιτάκια σε ένα ταψί που έχω στρώσει αντικολλητικό χαρτό ψησίματος και τα αλείφω  με  το αυγό και τα πασπαλίζω σουσάμι .

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν τα πιτάκια μας ένα χρυσαφένιο χρώμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ