Συνταγή της κ. Θάλιας Μπίτου
Υλικά:
- 1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
- 1 φλιτζάνι τσαγιού στέβια
- 1 1/2 φλιτζάνι ζεστό γάλα
- 4 αυγά
- 25 γραμμάρια μάγια
- 1/3 από ένα φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό
- 10 φλιτζάνια περίπου αλεύρι
- 1 αυγό και σουσάμι για το πασπάλισμα
Εκτέλεση :
- Αναμιγνύετε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το γάλα, τα αυγά, ελαφρά χτυπημένα και ελάχιστο αλάτι.
- Διαλύετε τη μάγια στο νερό και το ρίχνετε στο μίγμα βουτύρου.
- Ρίχνετε λίγο λίγο το αλεύρι όσο χρειαστεί για να γίνει η ζύμη λίγο σφιχτή.
- Ζυμώνετε καλά πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια και τη βάζετε σε βουτυρωμένη λεκάνη για λίγο.
- Τη σκεπάζετε και την αφήνετε σε χλιαρό μέρος έως ότου διπλασιασθεί σε όγκο (2 ώρες περίπου).
- Κατόπιν πλάθετε τα τσουρέκια και τα σκεπάζετε έως ότου διπλασιασθεί σε όγκο (1 ώρα περίπου).
- Τα πασπαλίζουμε με αυγό και σουσάμι
- Και έτοιμα για ψήσιμο στο φούρνο σε 250 βαθμούς επί 35 έως 40λεπτά.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!! Και ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ .!!!