Συνταγή της κ. Θάλιας Μπίτου​

Υλικά:
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
  • 
1 φλιτζάνι τσαγιού στέβια
  • 
1 1/2 φλιτζάνι ζεστό γάλα
  • 
4 αυγά
  • 25 γραμμάρια μάγια
  • 
1/3 από ένα φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό
  • 
10 φλιτζάνια περίπου αλεύρι
  • 
1 αυγό και σουσάμι για το πασπάλισμα


Εκτέλεση :

  1. Αναμιγνύετε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το γάλα, τα αυγά, ελαφρά χτυπημένα και ελάχιστο αλάτι.
  2. Διαλύετε τη μάγια στο νερό και το ρίχνετε στο μίγμα βουτύρου.
  3. Ρίχνετε λίγο λίγο το αλεύρι όσο χρειαστεί για να γίνει η ζύμη λίγο σφιχτή.
  4. Ζυμώνετε καλά πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια και τη βάζετε σε βουτυρωμένη λεκάνη για λίγο.
  5. Τη σκεπάζετε και την αφήνετε σε χλιαρό μέρος έως ότου διπλασιασθεί σε όγκο (2 ώρες περίπου).
  6. Κατόπιν πλάθετε τα τσουρέκια και τα σκεπάζετε έως ότου διπλασιασθεί σε όγκο (1 ώρα περίπου).
  7. Τα πασπαλίζουμε με αυγό και σουσάμι
  8. Και έτοιμα για ψήσιμο στο φούρνο σε 250 βαθμούς επί 35 έως 40λεπτά.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!! 
Και ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ .!!!

LEAVE A REPLY

four − two =