Χαλβάς Σιμιγδαλένιος χωρίς ζάχαρη

Ο χαλβάς αποτελεί ένα εύκολο και πολύ γευστικό έδεσμα που συνδέεται με την ελληνική φιλοξενία και έχει και την τιμητική του στην περίοδο της σαρακοστής . Αν και θεωρητικά μπορεί να θεωρηθεί ένα αρκετά υγιεινό γλυκάκι, δυστυχώς δεν παύει να περιέχει αρκετή ποσότητα ζάχαρης. Στην συνταγή που παραθέτω αντικατέστησα την ζάχαρη με το μέλι , το σπορέλαιο με βούτυρο καρύδας (που το σώμα μεταβολίζει τα λιπαρά του δ ιότι είναι μεσαίας αλύσου ) και πρόσθεσα και λίγο κολοκυθόσπορο για έξτρα μαγνήσιο και σταφίδες για φυτικές ίνες και σίδηρο , και έτσι ο χαλβάς μας, μετατράπηκε αυτομάτως ένα μίνι σούπερ φουντ ,που το τρως ολες τις ώρες της μέρας χωρίς τύψεις. !

Υλικά

  • 120γρ λάδι καρύδας ή σπορέλαιο
  • 200γρ σιμιγδάλι
  • 280ml μέλι
  • 500ml νερό

Ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση και μετά απο 2-3 λεπτά κλείνουμε το μάτι. Σε μεγαλύτερη κατσαρόλα λιώνουμε το λάδι καρύδας και προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά με ξύλινη κουταάλα μέχρι να φουσκώσει το σιμιγδάλι και να πάρει χρώμα. Μόλις έχει αρχίσει ελαφρά να ροδίζει αφαιρούμε από το σιρόπι το γαρύφαλο και τη κανέλα και σιγά σιγά ρίχνουμε το σιρόπι στο σιμιγδάλι (αυτό είναι το σημείο που θα αρχίσει να βγάζει καπνούς). Ανακατεύεις μέχρι το σιμιγδάλι να αποροφήσει όλο το σιρόπι και στο τέλος προσθέτεις τους σπόρους κολοκύθας και τα γκότζι μπέρις. Αφήνεις να κρυώσει λίγο και βάζεις σε φόρμα

LEAVE A REPLY

five × 2 =