Τυροπιτάκια ολικής και νηστίσιμα

Τυροπιτάκια ολικής και νηστίσιμα

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

Τα τυροπιτάκια μπορούν να αποτελέσουν καθημερινό και πλήρες πρωινό γεύμα (μαζί με ένα φρέσκο φρούτο ή χυμό) ή κολατσιό στο σχολείο, τη δουλειά, την απογευματινή λιγούρα.

Με τις β­-γλυκάνες που περιέχει το αλεύρι ολικής καταπολεμά τη δυσκοιλιότητα και βοηθά στην αποβολή λίπους μέσω των κοπράνων από το έντερο ρυθμίζοντας το βάρος και τα επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα. Το αλεύρι ολικής επίσης καθυστερεί την κένωση του στομάχου με αποτέλεσμα να νοιώθουμε χορτάτοι. Δοκιμάστε τα.

Υλικά

Για την ζύμη
  • δυο φλιτζάνια αλεύρι ολικής άλεσης
  • μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Περίπου ενάμιση με δυο φλιτζάνια χλιαρό νερό
  • Δυο κουταλάκια αλάτι
  • Ένα κουταλάκι ξύδι
Για την γέμιση
  • 1⁄2 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένο τυρί άσπρο νηστίσιμο
  • 3⁄4 φλιτζανιού του τσαγιού τριμμένο κίτρινο τυρί νηστίσιμο
  • Ένα φλιτζάνι του τσαγιού μανιτάρια ή και πιπεριά
  • Μισό φλιτζάνι ψιλοκομμένα μυρωδικά όπως άνηθο, μαϊντανό, δυόσμο, κρεμμυδάκι
  • Θυμάρι, ρίγανη, βασιλικό

Τρόπος παρασκευής

Μέσα σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός του νερού που το ρίχνουμε λίγο λίγο και ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι που η ζύμη να γίνει συμπαγής και να μην κολλάει στα χέρια. Τυλίγουμε το ζυμάρι σε λαδόκολλα ή το βάζουμε σε ένα γυάλινο μπολ και έπειτα το τυλίγουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά ώστε να δέσουν όλα τα υλικά. Στη συνέχεια σε τραπέζι ή πάγκο που έχουμε λίγο αλευρώσει ανοίγουμε το φύλλο με τον πλάστη. Στη συνέχεια το χαράζουμε σε φαρδιές λουρίδες παράλληλα και κάθετα ώστε να σχηματιστεί φύλλο για 9­-10 τυροπιτάκια. Προσθέτουμε το μίγμα σε καθένα και τα τυλίγουμε. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει το φύλλο.

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts