Άγρια χόρτα με αυγά

Άγρια χόρτα με αυγά

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

Ένα πιάτο που μυρίζει παράδοση και έρχεται από το βουνό των Κενταύρων(Πήλιο) είναι τα άγρια χόρτα με αυγά.

Τα χόρτα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνη C, φλαβονοειδή, πολυφαινόλες, ω3 λιπαρά οξέα και α­λινολενικό οξύ, συστατικά που συνεισφέρουν στην αντιοξειδωτική ικανότητα του οργανισμού και το αυγό πλούσια πηγή πρωτεϊνών, βιταμινών Β2, Β12, D, καθώς και σεληνίου, ιωδίου και χολίνης, συνθέτουν ένα πλήρες γεύμα συνοδευόμενο με 1 φέτα μαύρο ψωμί.

Υλικά για 2 άτομα

  • 4 χούφτες άγρια χόρτα
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • Αλάτι, πιπέρι,
  • 5 κ.σ ελαιόλαδο
  • 5 ασπράδια και 3 κρόκους

Τρόπος παρασκευής

Κόβουμε τα λαχανικά και τα πλένουμε πολύ καλά. Σε μια ρηχή κατσαρόλα μαραίνουμε με λίγο νερό το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι. Αφού μαραθεί, προσθέτουμε όλα τα λαχανικά, το ελαιόλαδο δύο ποτήρια νερό, το αλάτι και αφήνουμε να βράσει για μισή περίπου ώρα. Όταν εξατμιστεί το νερό, σπάμε τα αυγά στην επιφάνεια του φαγητού. Κλείνουμε το μάτι, προσθέτουμε πιπέρι και αφήνουμε τα αυγά να σφίξουν με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας.

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts