Αλμυρές κρέπες από την Πολωνία

Αλμυρές κρέπες από την Πολωνία

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon0 min read
Spread the love

Ένα χορτοφαγικο μεσημεριανό γεύμα στην Πολωνία: κρέπες πανέ γεμιστές με μανιτάρια.

Υλικά

Για τις κρεπες:

  • 2 ποτήρια αλεύρι
  • 1 ποτήρι νερό
  • Αλατι
  • Ελαιόλαδο για το ψήσιμο

Για τη γέμιση:

  • 1 πακέτο μανιτάρια
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • Ελαιόλαδο για το σωταρισμα
  • Αλάτι, πιπέρι

Για το πανάρισμα

  • 1 ποτηρι τριμμένη φρυγανιά
  • Αλεύρι
  • 1 αυγο

Παρασκευή

Το πρώτο βήμα είναι η ανάμιξη του αλεύρου και του νερού για το σχηματισμό της ζύμης για τις κρεπες για να ψηθουν επειτα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.

Ψιλόκοψε το κρεμμυδι και τα μανιτάρια και σώταρετ τα στο ίδιο τηγάνι με τη βοήθεια ελαιολάδου.

Γέμισε κάθε κρέπα με το μείγμα μανιταριών και κρεμμυδιού και τύλιξε τες χωρίς να αφήσεις ανοιχτές άκρες.

Τοποθέτησε σε ένα μπολ το αυγό χτυπημένο, σε ένα άλλο το αλεύρι και σε ένα άλλο τη φρυγανια. Όπως είναι οι κρέπες τυλιγμένες πασπαλισέ τες με αλεύρι, έπειτα βούτηξε τες στο αυγό και τέλος στη φρυγανιά και αποτελείωσε τες στο τηγάνι ή στο φουρνο.

Καλή απολαυση!

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts