Ο αρακάς λευκός και λεμονάτος.

Υλικά 
  • 800 γρ. αρακάς
  • Οκτώ μικρές πατάτες
  • Τρία μέτρια καρότα περίπου 300γρ.
  • Οκτώ μέτρια μικρά κρεμμύδια
  • 50 γραμμάρια άνηθο ψιλοκομμένο
  • Πέντε κουταλιές σούπας λάδι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • τρία λεμόνια
Τρόπος παρασκευής

Κόβουμε τα καρότα σε ροδέλες, καθαρίζουμε ολόκληρα τα ξερά κρεμμύδια, τις μικρές πατάτες, τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια και τον άνηθο. Τα σοτάρουμε μαζί με τον αρακά 3 λεπτά στην κατσαρόλα με το λάδι, και τα σβήνουμε με το χυμό λεμονιού. Ρίχνουμε και ένα ποτήρι του κρασιού νερό, αλάτι και πιπέρι χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στο μισό. Παρακολουθούμε το νερό και αν χρειάζεται συμπληρώνουμε με λίγο νερό ακόμα. Εάν μας αρέσει, μπορούμε να δέσουμε την σάλτσα του φαγητού μας προσθέτοντας μια κουταλιά της σούπας αλεύρι. Βράζουμε περίπου τρία τέταρτα της ώρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

4 × 4 =