Αρακάς λεμονάτος

Αρακάς λεμονάτος

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

Αρακάς. Ένα λαχανικό με μεγάλη θρεπτική αξία που βρίσκεται στο πιάτο μας εύκολα και γρήγορα. Και το κυριότερο όλο το χρόνο

Υλικά

  • ένα ποτήρι κρασί (μικρό) ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1/2 ματσάκι μάραθο
  • 2-3 μέτριες πατάτες
  • 1 κιλό αρακά
  • 3 μέτρια καρότα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ένα ποτήρι κρασί χυμό λεμόνι

Παρασκευή

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια

Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια το κρεμμύδι και ψιλοκόβουμε τον μάραθο

Καθαρίζουμε και κόβουμε σε λεπτές ροδέλες τα καρότα.

Σε κατσαρόλα βάζουμε πολύ λίγο λάδι και σοτάρουμε για πολύ λίγο τα κρεμμύδια. Βάζουμε και τις πατάτες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Προσθέτουμε τον αρακά, το καρότο και το μάραθο, το αλάτι και το πιπέρι με λίγο νερό (περίπου 2 φλιτζάνια). Όταν βράσει χαμηλώνουμε το μάτι και αφήνουμε να βράσουν σκεπασμένα για 15-20 λεπτά (ο χρόνος είναι ανάλογος με την ποιότητα του αρακά)

Προσθέτουμε μετά το λεμόνι και μαγειρεύουμε για ακόμα 10 -15 λεπτά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι ωμό αφού σβήσουμε το μάτι και ανακατεύουμε σκεπάζοντας στο τέλος την κατσαρόλα.

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts