Αρωματικό μακαρονάκι με χταπόδι

Αρωματικό μακαρονάκι με χταπόδι

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

Ένα νηστίσιμο γευστικό και θρεπτικό πιάτο-παραλλαγή του κλασσικού πιάτου της σαρακοστής με το χταπόδι και το κοφτό μακαρονάκι.

Υλικά για 4 μερίδες

  • 1 συσκευασία 500 γρ. κοφτό μακαρονάκι ή αστράκι ή κουσκούς ή corallini
  • 600-­700 γρ. χταπόδι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1­ κ.σ. αλάτι
  • δαφνόφυλλα
  • λίγο ξερό δενδρολίβανο(1/2 κ.γ.)
  • 1­-2 σκελίδες σκόρδο
  • ελαιόλαδο
  • 1 φλ. κόκκινο κρασί

Τρόπος παρασκευής

Πλένω καλά το χταπόδι και το βάζω με το κρασί στη χύτρα. Βράζω 15 λεπτά και το κόβω σε μικρά κομματάκια. Σε μια κατσαρόλα, ρίχνω 1 1⁄2 λίτρα νερό και όταν βράσει το νερό, ρίχνω το χταπόδι σε κομματάκια, το ζυμαρικό μου, και όλα τα άλλα υλικά. Βράζω για 10­-15 λεπτά. Βγάζω τα δαφνόφυλλα και είναι έτοιμο.

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts