Ένα νηστίσιμο γευστικό και θρεπτικό πιάτο-παραλλαγή του κλασσικού πιάτου της σαρακοστής με το χταπόδι και το κοφτό μακαρονάκι.
Υλικά για 4 μερίδες
- 1 συσκευασία 500 γρ. κοφτό μακαρονάκι ή αστράκι ή κουσκούς ή corallini
- 600-700 γρ. χταπόδι
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 κ.σ. αλάτι
- δαφνόφυλλα
- λίγο ξερό δενδρολίβανο(1/2 κ.γ.)
- 1-2 σκελίδες σκόρδο
- ελαιόλαδο
- 1 φλ. κόκκινο κρασί
Τρόπος παρασκευής
Πλένω καλά το χταπόδι και το βάζω με το κρασί στη χύτρα. Βράζω 15 λεπτά και το κόβω σε μικρά κομματάκια. Σε μια κατσαρόλα, ρίχνω 1 1⁄2 λίτρα νερό και όταν βράσει το νερό, ρίχνω το χταπόδι σε κομματάκια, το ζυμαρικό μου, και όλα τα άλλα υλικά. Βράζω για 10-15 λεπτά. Βγάζω τα δαφνόφυλλα και είναι έτοιμο.