Αυγοσαλάτα με βραστά λαχανικά

Αυγοσαλάτα με βραστά λαχανικά

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

Αυγό. Ένα τρόφιμο με υψηλή διατροφική αξία, πασπαρτού για κάθε κουζίνα. “Όταν έχω αυγό, έχω φαγητό” συνηθίζει να λέει μια φίλη. Και πράγματι κάπως έτσι είναι.

Το αυγό το έχουμε δοκιμάσει σε κρύα σαλάτα, δείτε εδώ αλλά μπορείτε εύκολα να το καταναλώσετε και με βραστή σαλάτα.

Σίγουρα μερικοί δεν θα ενθουσιαστούν με την ιδέα όμως μια τελευταία πινελιά μπορεί αν σώσει την παράσταση.

Υλικά

  • 2-3 αυγά Αυγά
  • 1/3 μπρόκολο
  • 1/3 κουνουπίδι
  • μία μικρή πατάτα
  • 1-2 μικρά κρεμμύδια
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • μία κουταλιά γλυκού μουστάρδα σε σκόνη
  • 2-3 κουταλιές γλυκού λάδι

(πρακτικά μπορείτε να βάλετε όποιο λαχανικό θέλετε)

Παρασκευή

Βράζουμε τα αυγά

Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα λαχανικά και τα βράζουμε όλα μαζί. Μπορείτε (και είναι καλύτερο) να τα βράσετε στον ατμό.

Ανακατεύουμε τη μουστάρδα, το λεμόνι και το λάδι πολύ καλά

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά

 

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts