Σας φαίνονται τα μπιφτέκια σας βαρετά; Τα ίδια και τα ίδια;

Να ένας τρόπος να τα φτιάξετε διαφορετικά και να απογειώσετε την γεύση τους εμπλουτίζοντας τα με λαχανικά και αναβαθμίζοντας σημαντικά την ποιότητά τους. Η προσθήκη των λαχανικών δεν τα κάνει μόνο πιο γευστικά αλλά προσθέτει σε αυτά φυτική ίνα κάνοντάς τα πιο ελαφριά και πιο υγιεινά.

Υλικά
  • Μισό κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 100 γρ. ντομάτες
  • 100 γρ. καρότα
  • Ένα μέτριο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • Τέσσερις φρυγανιές (μουσκεμένες σε νερό)
  • Λίγο μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη
  • Μία κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
Τρόπος παρασκευής

Τρίβουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και την ντομάτα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το
μαϊντανό, τις φρυγανιές (αφού τις στύψουμε καλά) και τέλος τον κιμά. Ζυμώνουμε
καλά το μίγμα και πλάθουμε 6 μπιφτέκια. Τα ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να «πιουν
όλο το νερό τους», το οποίο προέρχεται από τα λαχανικά που έχουμε ήδη
προσθέσει..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

3 − 1 =