Χειροποίητα χοιρινά σουβλάκια

Χειροποίητα χοιρινά σουβλάκια

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

Ναι σουβλάκια. Μια ακόμα ευκαιρία να αποδείξετε σε όλους τις ικανότητες σαν ψήστης. Με χειροποίητα σουβλάκια. Και επειδή ο καλός ο ψήστης στη μαρινάδα φαίνεται. Εύκολη συνταγή από σπίτι.

Υλικά

Για τα σουβλάκια θα χρειαστείτε

ένα κιλό κρέας χοιρινό κομμένο σε μικρά κομμάτια (να χωράνε στο καλαμάκι)

Για την μαρινάδα

  • ένα λεμόνι
  • ένα πορτοκάλι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • καυτερό πιπέρι της προτίμησής σας (αν θέλετε)
  • κρεμμύδι
  • σκόρδο
  • λάδι
  • ρίγανη

Παρασκευή

Βάζουμε το κομμένο κρέας σε ένα μεγάλο σακουλάκι συντήρησης τροφίμων.
Κόβουμε σε λεπτές φέτες το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τις βάζουμε στο σακουλάκι.

Προσθέτουμε το χυμό από το λεμόνι, τρίμμα από το πορτοκάλι, τα μυρωδικά, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι.

Δένουμε το σακουλάκι και το “παίζουμε” με τα χέρια μας , κάνοντας κινήσεις για να ανακατευτούν όλα τα υλικά και να πάνε σε όλο το κρέας.

Το βάζουμε στη συντήρηση του ψυγείου για περίπου 1-2 ώρες. Όταν το βγάλουμε επαναλαμβάνουμε τις κινήσεις

Περνάμε το κρέας σε καλαμάκια ή σε σουβλιά. Αν θέλουμε προσθέτουμε ανάμεσα και λαχανικά (ντοματίνια ή πιπεριές ή κρεμμύδια)

Ψήνουμε σε σχάρα ή σε τηγάνι με πολύ λίγο λάδι.

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts