Χυλός βρώμης με γάλα αμυγδάλου

Χυλός βρώμης με γάλα αμυγδάλου

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

Δοκιμάστε τη ως ένα δυναμωτικό πρωινό!

 Υλικά για 1 μερίδα

  • 1 κούπα γάλα αμυγδάλου 250ml
  • 4 κουταλιές σούπας νιφάδες βρώμης
  • 1 κουταλάκι γλυκού βιολογικό μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
  • ½ μήλο ή μπανάνα κομματάκια
  • λίγη κανέλα
  • 1 κουταλιά σούπας χοντροκομένους ανάλατους ξηρούς καρπούς (ταιριάζει πολύ το καρύδι) ή σπιτική γκρανόλα ξηρών καρπών.

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε 1 κούπα γάλα αμυγδάλου και 4 κ.σ. νιφάδες βρώμης, τοποθετούμε στη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει. Μόλις πήξει και αρχίζει και κάνει φουσκάλες κατά το βρασμό, αφήνουμε 2-3 λεπτά επιπλέον και έπειτα αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε το μείγμα σε μπολ, αφήνουμε να κρυώσει για 5-10 λεπτά και είτε το τρώμε σαν κρέμα με 1 κ.γλ. μέλι και κανέλα είτε προσθέτουμε ψιλοκομμένο μισό μήλο ή μπανάνα ή φρέσκο φρούτο της αρεσκείας μας ή αποξηραμένα φρούτα όπως σταφίδες και 1 κουταλιά σούπας μείγμα χοντροκομμένους ανάλατους ξηρούς καρπούς (ταιριάζουν απίστευτα τα καρύδια) ή σπιτική γκρανόλα ξηρών καρπών, λίγη κανέλα και 1 κουταλάκι γλυκού μέλι ή σιρόπι σφενδάμου.

Συμβουλή

Μπορείτε να φτιάξετε παραπάνω μερίδες και να διατηρήσετε για 3 μέρες στο ψυγείο. Αν δε θέλετε να καταναλώσετε εκείνη τη στιγμή, μπορείτε να ρίξετε το μείγμα κουάκερ σε μπολάκια, αφήνετε να κρυώσουν καλά, τα τυλίγετε με μεμβράνη και τα τοποθετείτε στο ψυγείο. Βγάζετε από το ψυγείο και σερβίρεται με τα υλικά που αναφέραμε.

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts