Υλικά για 1 μερίδα

  • 1/4 κούπας γάλα αμυγδάλου (60ml)
  • 1 μέτρια ώριμη μπανάνα κομμένη σε ροδέλες καταψυγμένη
  • ½ κούπα σμέουρα καταψυγμένα ή καταψυγμένες φράουλες
  • 1 κουταλιά σούπας αμυγδαλοβούτυρο
  • 1 κουταλάκι γλυκού σιρόπι σφενδάμου ή βιολογικό μέλι

Εκτέλεση

Στον επεξεργαστή τροφίμων ρίχνουμε όλα τα υλικά, χτυπάμε για λίγα λεπτά μέχρι το μείγμα μας να πάρει υφή σαν παγωτό μηχανής. Ρίχνουμε το μείγμα στο μπολάκι μας και διακοσμούμε με λίγα καταψυγμένα σμέουρα ή φράουλες. Διαφορετικά μπορούμε να το βάλουμε στην κατάψυξη για 2-3 ώρες το πολύ (όχι περισσότερο γιατί θα κρυσταλλώσει). Με το σκούπ παγωτού σερβίρουμε σε μπάλες. Αν θέλουμε προσθέτουμε και 1 κουταλάκι τριμμένους/χοντροκομμένους άψητους ανάλατους ξηρούς καρπούς.