Αγαπημένη συνταγή με σοκολάτα και καρύδι, τώρα σε ελαφριά εκδοχή χωρίς ζάχαρη με κρυσταλλική στέβια!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ½ ΔΟΣΗ ~ 50 ΤΕΜΑΧΙΑ

  • 1 ½ ποτήρι νερό
  • 500γρ καρύδι χοντροκομμένο
  • 250γρ φρυγανιά τριμμένη ολικής
  • 4 κ.σ. ακατέργαστο ωμό κακάο σε σκόνη
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 1/4 κ.γλ. γαρίφαλο
  • 150-170γρ κρυσταλλική στέβια (1:2 αναλογία)
  • 600-700γρ κουβερτούρα με στέβια
  • λίγο λικέρ βύσσινο ή κονιάκ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη στέβια, κακάο, κανέλα και γαρύφαλο, μέχρι να πάρουν 2-3 βράσεις.

Αποσύρουμε από το μάτι και ρίχνουμε 100γρ κουβερτούρα ψιλοκομμένη μέχρι να λιώσει, έπειτα προσθέτουμε το καρύδι και τη φρυγανιά.

Ανακατεύουμε πολύ καλά με μια ξύλινη κουτάλα και αφού κρυώσει αρχίζουμε να πλάθουμε μπαλάκια στο μέγεθος που θέλουμε. Την ώρα που τα πλάθουμε έχουμε ρίξει μέσα σε ένα βαθύ πιάτο λίγο λικέρ βύσσινο ή κονιάκ και πριν τα πλάσουμε βουτάμε λίγο τα δάχτυλα μας στο ποτό, ώστε να πλάθονται χωρίς να κολάνε στα χέρια μας, αλλά παίρνουν και ωραίο άρωμα.

Τέλος λιώνουμε τη κουβερτούρα με στέβια σε μπέν μαρί, βουτάμε τα μπαλάκια μας μέσα ένα, ένα και τα βγάζουμε με ένα πιρούνι και τα τοποθετούμε πάνω σε μια λαδόκολλα. Τα αφήνουμε μέχρι να παγώσει η σοκολάτα. Τοποθετούμε τα γλυκά μας σε τάπερ που κλείνει αεροστεγώς και τα διατηρούμε σε θερμοκρασία δωματίου. Μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες τα διατηρούμε στο ψυγείο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

one × two =