banana bread, banana bread χωρίς ζάχαρη

Και αν προσέχεις τη γραμμή σου, το banana bread χωρίς ζάχαρη είναι η λύση.

Φτιάξε banana bread αυτήν την Κυριακή και θα έχεις πολλά χαρούμενα πρωινά όλη την εβδομάδα!

Υλικά

  • 3 ώριμες μπανάνες λιωμένες
  • 250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 αυγά
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 4 κουταλιές κακάο 
  • 1 πρεζα αλάτι
  • 1 φλιτζάνι γάλα της επιλογής σας
  • 1 φλιτζάνι χοντροαλεσμενα καρύδια ανάμεικτα με cranberries
Παρασκευή

Ανακατεύουμε τις μπανάνες με τα αυγά και το λάδι και μετά προσθέτουμε τα στερεά υλικά εναλλάξ με το γάλα.

Το τελικό μείγμα είναι πιο αραιό από αυτό του κέικ.

Τέλος προσθέτουμε το μείγμα των ξηρών καρπών και ανακατεύουμε.

Ψήνουμε σε προθέρμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 30 λεπτά περίπου, σε χαμηλό ταψάκι που έχουμε απλώσει λαδόκολλα.

Αναποδογύριζουμε το banana bread και αφήνουνε να κρυώσει σε σχάρα.

Αποτελεί πολύ νόστιμη βάση για φυστικοβούτυρο ή ταχίνι με μέλι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

2 + 7 =