Κουραμπιέδες

Κουραμπιέδες

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon0 min read
Spread the love

Γίνονται κουραμπιέδες με λιγότερες θερμίδες; Φυσικά και γίνονται. Δοκιμάστε τη συνταγή που σας προτείνουμε και θα διαπιστώσετε ότι δεν διαφέρουν καθόλου σε γεύση.

Υλικά

  • δύο φλιτζάνια λάδι
  • ένα φλιτζάνι μαργαρίνη ή φρέσκο βούτυρο
  • ένα φλιτζάνι άχνη ζάχαρη για τη ζύμη και όσο χρειαστεί για να καλύψουμε τους κουραμπιέδες στο τέλος (περίπου ένα τέταρτο του κιλού)
  • δυο κρόκους αυγών
  • ένα φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
  • δυο βανίλιες
  • ένα κιλό περίπου αλεύρι
  • ενάμισι φλιτζάνι αμύγδαλα καβουρδισμένα και κομμένα
  • ένα φλιτζάνι ροδόνερο
  • ένα κουταλάκι του γλυκού σόδα

Τρόπος παρασκευής

Ρίχνουμε στο δοχείο του μπλέντερ το λάδι, το βούτυρο, τη ζάχαρη, τους κρόκους, το
κονιάκ, τις βανίλιες, το αμύγδαλο και το αλεύρι. Κτυπάμε καλά τα υλικά για να γίνει
ένα ομοιογενές υλικό και στη συνέχεια αφήνουμε τη ζύμη για λίγα λεπτά να ηρεμήσει.
Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε μικρά κομμάτια και τους τοποθετούμε σε
λαδωμένο ταψί και τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 20 με 30 λεπτά μέχρι
να ροδίσουν. Αφού ψηθούν ρίχνουμε από πάνω το ροδόνερο και τους
πασπαλίζουμε με την άχνη.

Αυτή τη συνταγή όπως και πολλές άλλες μπορείτε να τη βρείτε στο βιβλίο “Τι καλό
θα μαγειρέψεις σήμερα, μαμά;” από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα.

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts