Μία υπέροχη συνταγή για καρπάτσιο από το αγαπημένο μας ψάρι, το φαγκρί!
Υλικά
- 1kg φαγκρί
- 240γρ. ηλιέλαιο
- 2γρ. πιπέρι
- 44γρ. χυμό λεμόνι
- 20γρ. λευκό ξύδι
Εκτέλεση
Φιλετάρουμε το ψάρι, αφαιρούμε τα κόκκαλα με το τσιμπιδάκι και στη κοιλιά με το μαχαίρι. Εν συνεχεία με ένα μαχαίρι φιλεταρίσματος, κόβουμε λεπτές φέτες από το κάθε φιλέτο. Σε ένα ταψί βάζουμε τη πρώτη στρώση από τις φέτες ψαριού, αλατίζουμε, ρίχνουμε λίγη μαρινάδα και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο στις υπόλοιπες στρώσεις.
Τέλος αφήνουμε για λίγες ώρες τα φιλέτα μας, ώστε να «ψηθούν» στη μαρινάδα.
Διατροφική αξία για μία μερίδα φαγκρί καρπάτσιο (120γρ.)
DV% | ||
Ενέργεια | 285,1 kcal | |
Υδατάνθρακες | 0,5 g | 0,2 |
Πρωτεΐνες | 16,1 g | |
Ολικό λίπος | 24,7 g | 38,0 |
Φυτικές ίνες | 0,1 g | 0,3 |
Ω3 | 0,4 mg | |
Κάλιο | 257 mg | |
Νάτριο | 101 mg | 4,2 |
Κορεσμένο λίπος | 2,3 g | 11,4 |
Το ψάρι μας συνοδεύεται τέλεια με ψητά ή βραστά λαχανικά αλλά και με πατάτες φούρνου.