Έχεις βαρεθεί να τρως τα αγαπημένα σου ρεβίθια με το ίδιο τρόπο; 

Δοκίμασε να τα κάνεις κεφτέδες τα λεγόμενα falafel τηγανιτά ή ακόμα πιο υγιεινά στο φούρνο.

Υλικά:

  • 350 γρ ρεβίθια
  • 1 κ.γ σόδα
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 90 γρ βρώμη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/2 κ.γ κύμινο
  • 1 κ.γ πάπρικα
  • ρίγανη
  • δυόσμο
  • μαϊντανός

Εκτέλεση:

  1. Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ και προσθέτουμε 1 κ.γ σόδα
  2. Την επόμενη μέρα τα βράζουμε για περίπου 15 λεπτά
  3. Μόλις γίνουν τα σουρώνουμε και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ
  4. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μπολ,  προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε
  5. Πλάθουμε και ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180 C για περίπου 20 λεπτά

Η ποσότητα αντιστοιχεί σε 12 ρεβιθοκεφτέδες .