Έχεις βαρεθεί να τρως τα αγαπημένα σου ρεβίθια με το ίδιο τρόπο;
Δοκίμασε να τα κάνεις κεφτέδες τα λεγόμενα falafel τηγανιτά ή ακόμα πιο υγιεινά στο φούρνο.
Υλικά:
- 350 γρ ρεβίθια
- 1 κ.γ σόδα
- 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- χυμό από 1/2 λεμόνι
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- 90 γρ βρώμη
- αλάτι
- πιπέρι
- 1/2 κ.γ κύμινο
- 1 κ.γ πάπρικα
- ρίγανη
- δυόσμο
- μαϊντανός
Εκτέλεση:
- Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ και προσθέτουμε 1 κ.γ σόδα
- Την επόμενη μέρα τα βράζουμε για περίπου 15 λεπτά
- Μόλις γίνουν τα σουρώνουμε και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ
- Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε
- Πλάθουμε και ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180 C για περίπου 20 λεπτά
Η ποσότητα αντιστοιχεί σε 12 ρεβιθοκεφτέδες .