Φασολάκια με κιμά

Φασολάκια με κιμά

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

Τα φασολάκια είναι νόστιμα και θρεπτικά. Περιέχουν πολλές βιταμίνες, όπως η A­ η C και η K). Εκτός όμως απο βιταμίνες, μέσα τους υπάρχουν καλά κρυμμένα τα στοιχεία: Σίδηρος­, Ασβέστιο, Χαλκός, Μαγνήσιο, Κάλιο και το Φολικό οξύ. Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και πολύ καλή πηγή φυτικής ίνας.

Τα φασολάκια είναι το φαγητό του καλοκαιριού. Οι χαμηλές τους θερμίδες, αλλά και η πλούσια τους γεύση τα κάνει μοναδικά! Τα λαδερά φασολάκια, είναι το κλασικό φαγητό των Ελλήνων.

Θα πρέπει παρόλα αυτά να προσέξετε την ποσότητα του ελαιολάδου που θα χρησιμοποιήσετε για να τα μαγειρέψετε, αφού μεγάλες ποσότητες ελαιόλαδου, δίνουν και πολλές θερμίδες. καταναλώστε τα με μέτρια ποσότητα τυρί (φέτα), ή με ένα μικρό κομμάτι κρέας. Παρακάτω παρουσιάζετε μια παραλλαγή τους.

Πρωτότυπη συνταγή και πολύ γευστική, με φρέσκα φασολάκια εποχής!!!… Ο κιμάς καλύπτει τη γεύση από τα λαχανικά και έτσι το πιάτο γίνεται ανεκτό ακόμα και από παιδιά που δεν καταναλώνουν λαδερά.

Υλικά για 2 μερίδες

  • 1 1⁄2 φλ. φασολάκια
  • ­2 πατάτες
  • ­2 καρότα
  • 150 γρ. κιμά
  • 1 φρέσκια ντομάτα
  • 1⁄2 κρεμμύδι
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. κρασί
  • άνηθο (αν θέλω)
  • 1 κ.γ. πιπέρι
  • 1 κ.σ.αλάτι

Τρόπος παρασκευής

Σε μια χύτρα ή σε μια κατσαρόλα σοτάρετε ελαφρά με το λάδι, το κρεμμύδι, τα φασολάκια­ πατάτες­ καρότα και τον κιμά (5­-8 λεπτά). Ρίχνετε το κρασί και τριμμένη την ντομάτα. Καλύπτετε το φαγητό με νερό (πρέπει να καλύπτονται όλα τα υλικά).

Κλείνουμε την κατσαρόλα ή τη χύτρα και μαγειρεύουμε το φαγητό μας σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά στην χύτρα ή για 40 λεπτά στη κατσαρόλα. Πριν το τέλος, ανοίγουμε την κατσαρόλα ή την χύτρα και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη και τον άνηθο ψιλοκομμένο.

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts