Τα μαυρομάτικα αλλιώς!

Υλικά για έξι με οκτώ μερίδες
  • Ένα κιλό σπανάκι
  • Μισό κιλό φασόλια
  • Δύο κρεμμυδάκια φρέσκα
  • Ένα πράσο
  • 4 – 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Ένα κουτί ντοματάκια κονκασέ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Άνηθο
Τρόπος παρασκευής

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το σπανάκι και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια μαζί με το πράσο, τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.  Τα σοτάρουμε όλα μαζί σε μία κατσαρόλα μαζί με το λάδι, μέχρι να μαραθούν καλά. Αφού βράσουμε τα φασόλια, τα στραγγίζουμε από το νερό και τα ρίχνουμε και αυτά στη κατσαρόλα για να σοταριστούν.

Λίγα λεπτά αργότερα, ρίχνουμε και το ντοματάκι (αυτό μπορεί να είναι και αντίστοιχη ποσότητα φρέσκιας ντομάτας ψιλοκομμένης).

Τέλος, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και ένα ποτήρι νερό.  Αφήνουμε το μίγμα να βράσει για περίπου ένα τέταρτο της ώρας και σερβίρουμε.

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

thirteen + 19 =