Φάβα με χταπόδι και κάπαρη

Φάβα με χταπόδι και κάπαρη

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

Η φάβα είναι ένα αγαπημένο ορεκτικό, και ένας υπέροχος τρόπος να καταναλώσουμε όσπρια το καλοκαίρι. Σε συνδυασμό με το χταπόδι είναι σκέτη νοστιμιά!

Υλικά για 6-8 άτομα

Για την φάβα
  • 500 γραμμ. φάβα
  • 2 κρεμμύδια
  • 3-­4 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι
Για το χταπόδι
  • 1 χταπόδι (περίπου 2 κιλά)
  • 1 ποτήρι ξίδι
  • 1 ποτήρι κόκκινο ξηρό κρασί
  • 75 ml ελαιόλαδο
  • 4 κ. σούπας κάπαρη, ξαρμυρισμένη ή μη
  • 2 πράσινα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 λεμόνι (χυμός και ξύσμα)
  • αλάτι και πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Καθαρίζετε και πλένετε τη φάβα. Τη βάζετε σε μια κατσαρόλα να βράσει μαζί με 7 ποτήρια νερό και τα κρεμμύδια για περίπου 1 1⁄2 ώρα. Στη συνέχεια την πολτοποιείτε με το ηλεκτρικό γουδοχέρι και τη ρίχνετε ξανά στην κατσαρόλα. Προσθέτετε το αλατοπίπερο και το ελαιόλαδο και την αφήνετε να πάρει μια βράση.

Καθαρίζετε το χταπόδι, το πλένετε καλά και το βάζετε σε μια κατσαρόλα, χωρίς νερό. Μόλις αρχίσει να βγάζει τα υγρά του, προσθέτετε το ξίδι και το κρασί και το αφήνετε να
βράσει σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να μαλακώσει (περίπου μιάμιση ώρα), ελέγχοντας συχνά μήπως κολλήσει στην κατσαρόλα. Το βγάζετε, το αφήνετε να κρυώσει λίγο, το κόβετε σε μεγάλα κομμάτια και το περιχύνετε με το ελαιόλαδο.

Σερβίρετε τη φάβα σε μια πιατέλα και από πάνω απλώνετε τα κομμάτια του
χταποδιού, την κάππαρη, τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού και τα κρεμμυδάκια.

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts