φιλέτο τσιπούρας με σταμναγκάθι

Φιλέτο τσιπούρας με σταμναγκάθι, μια απλή αλλά εντυπωσιακή συνταγή.

Υλικά για το φιλέτο τσιπούρας με σταμναγκάθι

  • 1 τσίπουρα 400γρ.
  • ½ κιλό σταμναγκάθι

Για την σως

  • 50 γρ. μέλι
  • 60 γρ. μουστάρδα
  • 90 γρ. λεμόνι
  • 30 ml λάδι
  • λίγο αλάτι και λίγο μαϊντανό
  • θρυμματισμένο κόκκινο πιπέρι

Εκτέλεση

Για την τσιπούρα

Φιλετάρουμε το ψάρι. Σε αντικολλητικό τηγάνι που έχει κάψει καλά, ψήνουμε το ψάρι για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.

Για την Σως

Χτυπάμε σε ένα μπολ το μέλι, την μουστάρδα, το λάδι, το λεμόνι και τέλος προσθέτουμε τον μαϊντανό.

Για το σταμναγκάθι

Καθαρίζουμε το σταμναγκάθι, το πλένουμε καλά και το βράζουμε για 7 λεπτά. Σερβίρουμε με το ψάρι και περιχύνουμε με τη σως. Γαρνίρουμε με θρυμματισμένο κόκκινο πιπέρι.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

14 − fourteen =