Αν είστε λάτρεις του παγωτού αυτή η συνταγή για φρουτοπαγωτό θα σας ξετρελάνει! Τολμήστε να δημιουργήσετε μόνοι σας ένα δροσερό, γευστικό, θρεπτικό αλλά και χαμηλά θερμιδικό επιδόρπιο παγωτού.

Υλικά

  • Παγωμένα κομμάτια φρούτου (ακτινίδιο, πορτοκάλι, μπανάνα, καρπούζι το μέρος χωρίς τα κουκούτσια, πεπόνι, μάνγκο, φράουλα)
  • Μια μπάρα σοκολάτα γάλακτος ή κουβερτούρα (κατά προτίμηση)
  • Ξυλάκια παγωτού
  • Μπωλ για το μπεν­μαρί

Τρόπος παρασκευής

Κόβουμε κομμάτια φρούτου σε ροδέλες, περνάμε τα ξυλάκια του παγωτού κατά μήκος των μεγάλων κομματιών φρούτου ή καρφώνουμε σε λεπτό καλαμάκι τα μικρά κομματάκια φρούτων (σαν σουβλάκι φρούτων). Στην συνέχεια, τα βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν. Όσο πλησιάζει η ώρα να βγάλουμε τα φρούτα από τη κατάψυξη, λιώνουμε τη σοκολάτα στο μπεν­μαρί, ανακατεύοντας συνεχώς.

Απομακρύνουμε τη σοκολάτα από τη φωτιά και βυθίζουμε τα ξυλάκια με τα φρούτα για 5 δευτερόλεπτα, μία ή δυο φορές!

Σερβίρετε αμέσως ή τοποθετήστε τα σε κουτάκι μέσα στη κατάψυξη, για να γλυκάνετε τη παρέα σας!