Φθινοπωρινή σαλάτα με σπιτικό πέστο μυρωδικών

Φθινοπωρινή σαλάτα με σπιτικό πέστο μυρωδικών

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

Σαλάτα με σπιτικό πέστο μυρωδικών είναι η πιο αρωματική σαλάτα που παίρνει τη θέση που του αρμόζει, στο τραπέζι μας!

Για τη σαλάτα με σπιτικό πέστο μυρωδικών, θα χρειαστούμε:

Για τη σαλάτα
  • Ένα κεφάλι μπρόκολο χωρισμένο σε μικρότερα μπουκετακια
  • 300 γραμμάρια λαχανίδα (kale)
  • 4-5 μεγάλα λευκά μανιτάρια
  • 1 παντζάρι
  • 1 μέτριο μήλο ή αχλάδι
  • 2 κλωνάρια σέλερυ
  • Μια χούφτα αμύγδαλα
  • Βαλσαμικο ξύδι
Για το πέστο
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανός
  • 1/2 φλιτζάνι βασιλικός
  • 3-4 φύλλα μέντας
  • 100 γρ κουκουνάρι
  • 2 κ.σουπας ελαιόλαδο
  • 2 λιαστές ντομάτες
  • Πιπερι και ξερός δυόσμος

Παρασκευή:

  1. Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει ζεμάτισε το μπρόκολο για 5-6 λεπτά. Στράγγισε και άσε στην άκρη. Ιδανικά χρησιμοποίησε το λίγο βραστο μπρόκολο που έμεινε και δεν πρέπει να πετάξεις.
  2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και με τη βοήθεια μιας πρέζας αλατιού ήρθε η ώρα να σωτάρεις τα μανιτάρια μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Την ίδια διαδικασία μπορείς να επαναλάβεις και για τη λαχανίδα, η οποία θα σε ανταμείψει γευστικά είτε τη ζεματίσεις είτε τη σωτάρεις.
  4. Το επόμενο βήμα είναι να τεμαχίσεις το σέλερυ και το μήλο σε μικρά κομμάτια και να τρίψεις το παντζάρι σε μια σαλατιέρα
  5. Πρόσθεσε τα αμύγδαλα και άφησε στην άκρη

Για το πέστο

Αφού πλύνεις πολύ καλά όλα τα μυρωδικά, χρησιμοποίησε ένα μπλέντερ ή μούλτι και άλεσε τα μαζί με το κουκουνάρι, τη λιαστή ντομάτα και το ελαιόλαδο. Πρόσθεσε το πιπέρι και τον ξερό δυόσμο και το πέστο είναι έτοιμο!

Συναρμολόγησε όλα τα υλικά της σαλάτας σου και στόλισε τη με το σπιτικό πέστο και λίγο βαλσαμικο ξύδι!

Σερβίρεται υπέροχα δίπλα σε κυρίως πιάτα ή και μόνη της συνοδεία ψωμιού και ενός κομματιού από το αγαπημένο σου τυράκι 🙂

Καλή απόλαυση!

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts