Γαλοπούλα σε αραβική πίτα

Γαλοπούλα σε αραβική πίτα

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

Για αυτούς που το γρήγορο φαγητό είναι καθημερινότητα και ο χρόνος στην κουζίνα είναι λίγος, η λύση του έτοιμου φαγητού μπορεί να αποτελεί μονόδρομο. Όμως υπάρχουν μικρές και εύκολες συνταγές με απλά υλικά που μπορούν να αποτελέσουν μια γρήγορη και υγιεινή επιλογή. Η αραβική πίτα μπορεί να αποτελεί την βάση για άπειρους συνδυασμούς. Δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή και τα σουβλάκια delivery θα γίνουν παρελθόν!

Υλικά για μία μερίδα

  • 100 γρ. φιλέτο από στήθος γαλοπούλας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
  • 1/4 μέτριο κρεμμύδι
  • 1/4 σκελίδα σκόρδο
  • 1/4 κουταλιά της σούπας τριμμένo φρέσκo τζίντζερ
  • 1/4 κουταλιά της σούπας κόλιαντρo
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1/4 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
  • 1/4 φλιτζάνι (2%) γιαούρτι
  • 1 αραβική πίτα

Τρόπος παρασκευής

Κόψτε το κρέας σε κύβους ή σε μπουκίτσες. Καθαρίστε και κόψτε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Ζεματίστε τις μπουκιές της γαλοπούλας σε βραστό νερό για 5 λεπτά περίπου και βγάλτε τες. Εν συνεχεία, ζεσταίνετε το λάδι σ’ ένα αντικολλητικό σκεύος και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 λεπτά. Προσθέτετε την τζίντζερ, το κύμινο και το μπούκοβο. Ανακατέψτε και ρίξτε τον ζωμό και τη γαλοπούλα. Αφήστε τα να σιγοβράσουν για 15­-20 λεπτά, έως ότου μαλακώσει η γαλοπούλα και εξατμιστούν τα πολλά υγρά. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά, ρίξτε το γιαούρτι και ανακατέψτε καλά. Κόψτε την πίτα στη μέση, ανοίξτε την και γεμίστε την με το μείγμα της γαλοπούλας. Σερβίρετε σε μερίδες γαρνιρισμένες με φρέσκα λαχανικά της αρεσκείας σας.

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts