Μια ακόμα συνταγή με γαρίδες με πλούσια γεύση που ξεφεύγει από το τηγάνι. Πολλά υλικά και πολλές και διαφορετικές γεύσεις. Μπορείτε να το συνοδεύσετε με λίγο ρύζι κατά προτίμηση καστανό ή αναποφλοίωτο.

Για τους μερακλήδες… προσθέστε λίγη καυτερή πιπεριά και η συνταγή θα γίνει ένας απίστευτος ούζο μεζές από την Ισπανία και όχι από το Βόλο!

Υλικά για 6 μερίδες

  • Ένα κιλό μεγάλες ακαθάριστες γαρίδες
  • 1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί
  • 1­-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 φύλλο δάφνης θρυμματισμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
  • 3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Τρόπος παρασκευής

Πλένετε καλά τις γαρίδες, χωρίς να τους αφαιρέσετε το κέλυφος. Αχνίζεται με λίγο νερό το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνετε τη δάφνη, το θυμάρι και το μαϊντανό και αχνίζετε λίγο ακόμα. Προσθέστε στην κατσαρόλα το κρασί και τις γαρίδες. Αφού πάρουν μια βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 20-­25 λεπτά περίπου ή μέχρι να βράσουν καλά τα θαλασσινά. Στο τέλος, προσθέτουμε και τις 4 κουταλιές ελαιόλαδο. Σερβίρετε αμέσως.