Οι αγαπημένοι μας γίγαντες παντρεύονται με χόρτα!

Υλικά
  • ½ κιλό φασόλια γίγαντες
  • ½ κιλό πράσα χονδροκομμένα
  • ένα κιλό σπανάκι
  • δύο μάτσα κρεμμυδάκια φρέσκα
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ένα φλιτζάνι ντομάτα χυμό
  • ένα μάτσο μαϊντανό
  • ένα μάτσο άνηθο
  • Αλάτι, πιπέρι
Τρόπος παρασκευής

Μουσκεύουμε από το βράδυ τους γίγαντες. Τους ξεπλένουμε και τους αφήνουμε να βράσουν για αρκετή ώρα ώσπου να μαλακώσουν. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα χορταρικά και τα κόβουμε χονδροκομμένα. Τα τρίβουμε με αλάτι. Σε ένα ταψί στρώνουμε τα μισά χόρτα και ρίχνουμε από πάνω τα φασόλια. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα χόρτα και περιχύνουμε με την ντομάτα. Στο τέλος του ψησίματος, προσθέτουμε και το ½  φλιτζάνι ελαιόλαδο.

Τα ψήνουμε περίπου 30 λεπτά στους 200 βαθμούς Κελσίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

one × 4 =