Γιουβαρλάκια αυγολέμονο

Γιουβαρλάκια αυγολέμονο

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

Γιουβαρλάκια για το πρώτο χειμωνιάτικο Κυριακάτικο τραπέζι.

Υλικά για τα γιουβαρλάκια
  • μισό κιλό άπαχο κιμά
  • μισό φλιτζάνι σκούρο ρύζι ή τέσσερις κουταλιές της σούπας
  • μια κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό και μισή κουταλιά ξερό ή φρέσκο βασιλικό
  • λίγο άνηθο, αλάτι και πιπέρι
  • μια ώριμη ντομάτα ή μισό φλιτζάνι κονκασέ ντομάτας (αν θέλετε να τα κάνετε κοκκινιστά)
  • δυο κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • ένα μέτριο κρεμμύδι
  • το χονδρό τμήμα ενός πράσου
  • ένα αυγό
  • ένα λεμόνι
  • πέντε με έξι κουταλιές της σούπας λάδι
Τρόπος παρασκευής

Τρίβουμε το κρεμμύδι, τη μισή ντομάτα (αν θέλετε να τα κάνετε κοκκινιστά), το πράσο και προσθέτουμε το ρύζι, όλα τα μυρωδικά μαζί με δυο κουταλιές λάδι. Το ρύζι το πλένουμε πριν το ανακατέψουμε με τα άλλα υλικά και σε περίπτωση που χρησιμοποιήσουμε το αναποφλοίωτο το αφήνουμε για αρκετή ώρα στο νερό για να μαλακώσει.  Ανακατεύουμε τα υλικά καλά και πλάθουμε τα γιουβαρλάκια.  Στη συνέχεια ένα ένα τα αλευρώνουμε και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα, στην οποία έχουμε βάλει και βράζουν περίπου τέσσερα ποτήρια νερό, ο υπόλοιπος χυμός ντομάτας (αν θέλετε να τα κάνετε κοκκινιστά), το υπόλοιπο λάδι και τα μπαχαρικά ( αλάτι και πιπέρι).  Αφού βράσουν όλα μαζί για περίπου μισή ώρα αβγοκόβουμε τα γιουβαρλάκια με τον γνωστό τρόπο.

 

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts