γιουβαρλάκια, γιουβαρλακια, giouvarlakia

Γιουβαρλάκια για το πρώτο χειμωνιάτικο Κυριακάτικο τραπέζι.

Υλικά για τα γιουβαρλάκια
  • μισό κιλό άπαχο κιμά
  • μισό φλιτζάνι σκούρο ρύζι ή τέσσερις κουταλιές της σούπας
  • μια κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό και μισή κουταλιά ξερό ή φρέσκο βασιλικό
  • λίγο άνηθο, αλάτι και πιπέρι
  • μια ώριμη ντομάτα ή μισό φλιτζάνι κονκασέ ντομάτας
  • δυο κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • ένα μέτριο κρεμμύδι
  • το χονδρό τμήμα ενός πράσου
  • ένα αυγό
  • ένα λεμόνι
  • πέντε με έξι κουταλιές της σούπας λάδι
Τρόπος παρασκευής

Τρίβουμε το κρεμμύδι, τη μισή ντομάτα, το πράσο και προσθέτουμε το ρύζι, όλα τα μυρωδικά μαζί με δυο κουταλιές λάδι. Το ρύζι το πλένουμε πριν το ανακατέψουμε με τα άλλα υλικά και σε περίπτωση που χρησιμοποιήσουμε το αναποφλοίωτο το αφήνουμε για αρκετή ώρα στο νερό για να μαλακώσει.  Ανακατεύουμε τα υλικά καλά και πλάθουμε τα γιουβαρλάκια.  Στη συνέχεια ένα ένα τα αλευρώνουμε και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα, στην οποία έχουμε βάλει και βράζουν περίπου τέσσερα ποτήρια νερό, ο υπόλοιπος χυμός ντομάτας , το υπόλοιπο λάδι και τα μπαχαρικά ( αλάτι και πιπέρι).  Αφού βράσουν όλα μαζί για περίπου μισή ώρα αβγοκόβουμε τα γιουβαρλάκια με τον γνωστό τρόπο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ