Γεμιστά καλαμαράκια, για ένα εναλλακτικό πιάτο θαλασσινών.

Υλικά
  • 20 μέτρια καλαμαράκια
  • 15 κουταλάκια του γλυκού ρύζι
  • 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 ώριμες ντομάτες
  • μαϊντανό
  • αλάτι
  • πιπέρι
Τρόπος παρασκευής

Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια από τα πλοκάμια, τα πλένουμε και  τα στραγγίζουμε στο σουρωτήρι.  Κατόπιν ετοιμάζουμε την γέμιση με το ρύζι, τα κρεμμυδάκια, το λάδι και τα υπόλοιπα υλικά(εκτός από τις ντομάτες)  προσθέτοντας μέσα και τα πλοκάμια τα οποία έχουμε ψιλοκόψει.

Στη συνέχεια τα στρώνουμε γύρω-γύρω στην κατσαρόλα και βάζουμε από πάνω τις ντομάτες κομμένες σε φέτες.  Προσθέτουμε 11/2 ποτήρι νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν στους 180 βαθμούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

1 + seventeen =