Μπορεί να τελείωσε η νηστεία, αλλά δεν ξεχνάμε το καλαμάρι!

Υλικά

  • ½ κιλό καλαμάρι, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
  • 1 σκελίδα, σκόρδου λιωμένη
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα  με μέλι
  • χυμός από 1 πορτοκάλι (και λίγο ξύσμα από το ένα)
  •  μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 φλ πλιγούρι

Διαδικασία

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τα καλαμάρια και τα σοτάρουμε για 2 – 3 λεπτά. Σβήνουμε με το χυμό πορτοκαλιού και προσθέτουμε τη μισή μουστάρδα. Ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε στο ελάχιστο τη φωτιά, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 30 – 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμάρια. Ιδανικά δεν θα χρειαστεί να προσθέσουμε υγρά, καθότι τα καλαμάρια θα βγάλουν τα δικά τους. Αν, όμως, χρειαστεί, προσθέτουμε ελάχιστο ζεστό νερό. Παράλληλα βράζουμε το πλιγούρι σύμφωνα με τις οδηγίες και το αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά. Μόλις γίνουν τα καλαμάρια και μείνουν με ελάχιστη σάλτσα, ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα, προσθέτουμε το πλιγούρι ,το  ξύσμα πορτοκαλιού , την υπόλοιπη μουστάρδα, το μαϊντανό και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε και αποσύρουμε.