Καρπάτσιο τσιπούρας

Καρπάτσιο τσιπούρας!Μια πολύ ιδιαίτερη συνταγή για εκείνους που θέλουν να πειραματιστούν με την τροφή τους και να δοκιμάσουν και κάτι το διαφορετικό!

Υλικά για το καρπάτσιο τσιπούρας:

  • 2 φιλέτα τσιπούρα (χωρίς πέτσα)
  • 1 λευκό κρεμμύδι
  • 2 τομάτες
  • 2 τσίλι πράσινα
  • 1 πιπεριά jalapeno
  • κόλιανδρο
  • 80 γρ. πράσινες ελιές
  • 15 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 
  • αλάτι
  • 40 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • 140 γρ. χυμό lime

Εκτέλεση:

Κόβουμε τα φιλέτα καρέ. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τις τομάτες, τη πιπεριά και τις ελιές. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το ψάρι, το χυμό lime και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. (Το ψάρι πρέπει να επιπλέει μέσα στο χυμό). Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε τη ντομάτα, τις πιπεριές, το κόλιανδρο, τις ελιές, το τσίλι και το λάδι και τα ανακατεύουμε με το ψάρι. Αλατίζουμε και προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι. Σκεπάζουμε και αποθηκεύουμε στο ψυγείο αν δεν το σερβίρουμε αμέσως.

Θρεπτική ανάλυση ανά μερίδα και ανά 2 μερίδες:

 

 

 

 

 

 

Καλή σας απόλαυση! 

LEAVE A REPLY

twelve − 6 =