Μία συνταγή ιδανική για τη ζεστή καλοκαιρινή βραδιά στο μπαλκόνι!

 Υλικά

  • 1 ½ φλ. κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
  • 1 μεγάλη πορτοκαλί πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κ. σούπας θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 3 ασπράδια αυγών
  • ¾ φλ. γάλα με λίγα λιπαρά
  • ¾ κ. γλυκού αλάτι
  • ¼ κ. γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 2/3 φλ. τυρί τριμμένο με λίγα λιπαρά
  • 2 κ. σούπας τριμμένο τυρί παρμεζάνα

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε μέσα τα κολοκυθάκια, την πιπεριά, το σκόρδο, το θυμάρι και λίγο αλάτι. Σοτάρουμε για 6-7 ‘ προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C. Προσθέτουμε λίγο λάδι σε ένα ταψάκι για τάρτα με διάμετρο 22 εκατοστά. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια μόνα τους μετά το υπόλοιπο αυγό, το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να ενωθούν στο ίδιο μπολ ρίξτε μέσα τα λαχανικά και τα τυριά. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το μείγμα μέσα στο ταψί. Ψήστε την πίτα για περίπου 45 λεπτά.

Καλή επιτυχία!

αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα: http://kiriakopoulou-diet.blogspot.com/

LEAVE A REPLY

4 × three =