κολοκυθάκια γεμιστά, κολοκυθάκια γεμιστά με αυγολέμονο

Κλασικά κολοκυθάκια γεμιστά με αυγολέμονο, το υπέρτατο χειμωνιάτικο γεύμα.

Υλικά για τα κολοκυθάκια γεμιστά

  • 8 μέτρια κολοκύθια
  • 250γρ. κιμά άπαχο μοσχαρίσιο
  • 100γρ. ρύζι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 ώριμες ντομάτες
  • 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο
  • μαϊντανό
  • δυόσμο
  • αλάτι
  • πιπέρι
Τρόπος παρασκευής

Ανοίγουμε τα  κολοκυθάκια και τα αλατίζουμε. Στη συνέχεια τρίβουμε τα κρεμμύδια, τη μια ντομάτα και ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και το δυόσμο.  Αυτά τα υλικά τα αναμιγνύουμε με τον κιμά, το πλυμένο ρύζι, την μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο και λίγο από το αλάτι και το πιπέρι. Τα γεμίζουμε και τα τοποθετούμε μέσα στην κατσαρόλα.  Κατόπιν, τρίβουμε και την άλλη ντομάτα μέσα σε ένα μπολ  στο οποίο υπάρχει  το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το υπόλοιπο αλάτι, πιπέρι και ½ ποτήρι νερό.  Τέλος ρίχνουμε το μίγμα πάνω στα κολοκυθάκια  και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου μία ώρα.  Εάν θέλουμε να δέσει το ζουμί  αναμιγνύουμε λίγη ποσότητα από αυτό με μια κουταλιά αλεύρι και το χυμό ενός λεμονιού ή κάνουμε το συνηθισμένο αβγολέμονο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ